אוכל
אוכל

קרואסון גבינה

יש לכם שארית של גבינות קשות במקרר ובצק עלים במקפיא? תכינו מהם מאפה ממכר וקל להכנה, שמזכיר קרואסונים קטנטנים. נראה אתכם מסתפקים רק באחד

|mako אוכל| פורסם07:58
קרואסון גבינה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
Rating:4.666reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (35 מנות):

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים קפוא (רצוי עם חמאה)

למלית:

  • 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 ביצה
  • 2 כפיות אורגנו יבש
  • חצי כפית פפריקה מתוקה

להברשה:

  • ביצה טרופה
  • כ-30 גרם גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1מפשירים את בצק העלים במקרר (רצוי למשך הלילה).

2מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

3מערבבים ביחד את 3 סוגי הגבינה. מוסיפים את הביצה והתבלינים ומערבבים היטב. מתקבלת תערובת יבשה יחסית וזה בסדר.

4מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק למלבן דק. בעזרת סכין חדה או גלגלת לפיצה חותכים את הבצק ל-3 רצועות בעובי של כ-10 ס"מ כל אחת. חותכים כל רצועה לריבועים בגודל של 10X10 ס"מ. כל ריבוע חותכים באלכסון ליצירת 2 משולשים ישרי זווית.

5מניחים בבסיס כל משולש כפית גדושה של המלית. סוגרים על גבי המלית את שתי הזוויות הסמוכות ומגלגלים את הבצק.

6מניחים במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מברישים קלות בביצה הטרופה ומפזרים מעל מעט פרמזן מגורר.

7אופים כ-25-30 דקות, עד שהמאפים הקטנים תפוחים וזהובים. מוציאים, מצננים מעט ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il