
בורקס ספוליאטלהבורקספוליאטלה! עם כל האהבה למאפה האיטלקי המתוק והמתפצח, ברור שגרסה מלוחה שלו באה אפילו יותר טוב. אז נכון שנדרשת קצת סבלנות ועבודת כפיים, אבל זה ישתלם כשתגישו את היופי הזה לשולחן והביס יישמע למרחקים![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
השבוע המדור נופל על החג, כשכולנו בבית, בחופש, חלקנו נמצאים עם המשפחה המורחבת והמטבח עובד שעות נוספות. בורקס הוא תמיד ארוחת בוקר שכיף להכין בבית, וליד הבורקס לא צריך הרבה: ביצה, רסק עגבניות או גבינה לבנה וסלט טרי. הפעם הכנתי בורקס ספוליאטלה, שזה בכלל מאפה איטלקי מתוק - אלא שהפכתי אותו למלוח. ההכנה שלו די מרתקת, ההגשה יפהפייה, והביס? חלום של בורקס קריספי במיוחד שמתפצח בפה. אני יודעת שנדרשת קצת עבודה, אבל התגובות בשולחן האוכל יהיו שוות את זה, אני מבטיחה. המצרכים :ל-12 יחידות:
למלית:
להברשה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-190 מעלות. 2מכינים את המלית: מערבבים בקערה גבינת ריקוטה, גבינה צהובה, ביצה ומלח. 3פורסים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים במעט בחמאה מומסת (לא מגזימים עם החמאה, כי אם העלים שומניים מדי - קשה לייצר אחר כך צורה יפה). מגלגלים את העלה המוברש לגליל דק, ארוך ומהודק. 4פורסים עלה נוסף על משטח עבודה, מברישים גם אותו בחמאה ומניחים בתחתית שלו (על החלק הצר של העלה אליכם) את הגליל המגולגל של העלה הקודם, ומגלגלים שוב לגליל, מהודק. 5חוזרים על הפעולה עם כל עלי הפילו בחבילה: כל עלה שפורסים, מברישים במעט חמאה, מניחים עליו את הגליל שהולך ומתעבה, ומגלגלים שוב. 6פורסים את הגליל לפרוסות (כמו בהכנת עוגיות מגולגלות) של 2-3 ס״מ עובי. 7בעזרת האצבעות מרחיבים בעדינות כל פרוסה לצורת קונוס. נזהרים ועובדים בעדינות על מנת שהקונוס ייפתח יפה ולא יישבר. ספוליאטלה בגרסה מלוחה|צילום: קרן אגם, mako אוכל8מכניסים כפית מלית לתוך כל קונוס, מהדקים מעל את הפתח העליון ומניחים על תבנית אפייה. 9אחרי מילוי כל הקונוסים מברישים אותם בביצה טרופה ומפזרים שומשום. 10אופים כ-25 דק עד שהקונוסים שחומים למראה. 11מגישים חם עם מטבל גבינה ליד או ביצה קשה. * אפשר להשתמש בעלי פילו מצוננים למקרר או בחבילה קפואה שהפשרתם במקרר לילה קודם. * אפשר להבריש את הפילו גם בשמן זית או להתמש בספריי שמן (מאוד יעיל במקרה שסוג העלים נשבר או נקרע). * אפשר להשתמש בכל גבינה אחרת במלית הגבינה. * אפשר להמיר את הריקוטה בגבינת שמנת, לאבנה, גבינה לבנה או קוטג' (במקרה כזה, של שימוש בגבינות מאוד רכות, הייתי מוסיפה קצת גבינת פטה או בולגרית מפוררת לספיחת נוזלים). * אפשר להוסיף פנימה ירק שאוהבים, עשבי תיבול, זיתים קצוצים וכו'. ספוליאטלה. אם יש ספריי שמן - עדיף|צילום: קרן אגם, mako אוכלבתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |