פסטה (צילום: shutterstock By Mauro Pezzotta)
פסטה | צילום: shutterstock By Mauro Pezzotta

בתקופה שבה אין יותר בתי קפה, מסעדות וברים, מסיבות נשיות בבית חזרו לאופנה - ובגדול. אחרי תקופת הריחוק החברתי שגרמה לנו להתגעגע למפגשים עם החברות, ועל הדרך כשכבר לא כל כך נעים בחוץ, הכי כיף פשוט לשים פיג'מה חמימה, להזמין כמה חברות, לפתוח בקבוק יין (או כוס שוקו) ולחגוג עם אוכל טוב ומנחם.

אבל רגע, מה אוכלים? אז לפני שמתחילה הפצצת ההודעות בקבוצת הוואטסאפ (תנו לנו לנחש, קוראים לה "הפרלמנט"?), יש לנו פתרון מושלם לתפריט לערב חברות כיפי וטעים. אגב, כל הנאמר הוא בגדר הצעה בלבד - גם לכם, גברים, מותר ליהנות מכל השפע הזה.

רגע לפני שהעונה החדשה של מאסטר שף חוזרת למסך של קשת 12, בנינו לכם תפריט טעים ומרים למסיבה מלאה באוכל שווה. הכלים עליכם.

פוקצ'ות שמשלימות זו את זו

פוקצ'ות שמשלימות זו את זו (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
פוקצ'ות שמשלימות זו את זו | צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף

ממש כמוכן, כי עם כל הכבוד לגברים, אין כמו ערב של צחוקים וריכולים עם החברות. אז נכון שכל עניין ההשלמה הזאת קצת קיטשי, אבל חכו שתטעמו את הפוקאצ'ות המושלמות של פרח רסלאן מהעונה השמינית של מאסטר שף. האחת מורכבת מווריאציות של חצילים והשנייה עם קציצות קבב, אבל השילוב לגמרי מצדיק את השם. הוא אמנם לא המתכון הכי פשוט כאן, אבל הוא שווה את המאמץ. 

>> למתכון לפוקצ'ות שמשלימות זו את זו

בורקיטס גבינה וחצילים

בורקיטס גבינה וחצילים (צילום: עדי עובדיה, מאסטר שף)
בורקיטס גבינה וחצילים | צילום: עדי עובדיה, מאסטר שף

אם כבר אנחנו על טהרת החצילים, קבלו אותם שוב, הפעם בשילוב גבינות. מדובר בנשנוש קטן וקליל שלא מצריך ריכוז מלא בצלחת ומשאיר קצת יותר מקום לדיבורים. השופטת מיכל אנסקי ביקשה מהמתמודדים של העונה השמינית להכין בורקס, ואנחנו זכינו וקיבלנו גם את המתכון שלה לבצק בעבודת יד, מלא באהבה ובכל טוב.

>> למתכון לבורקיטס גבינה וחצילים

פסטה בשלושה צבעים

פסטה בשלושה צבעים (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
פסטה בשלושה צבעים | צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף

ועכשיו למנה העיקרית, כי לנשנש זה טוב ויפה, אבל בואו נודה באמת: אם חבורת בנות נפגשת, אין אחת שלא תהיה רעבה. מעבר לנראות המנה היפהפייה של שחר לוי מהעונה השמינית, מדובר כאן בחתיכת פסטה טעימה. רק מלכתוב את המשפט על רצועות הפסטה הארוכות שמחליפות צבעים ושוחות ברוטב חמאתי כבר מתחיל ליזול לנו ריר, אז אם בא לכן לפרגן לחברות שלכן, זאת לגמרי המנה.

>> למתכון לפסטה בשלושה צבעים

סלט עם המון עשבים ברוטב מתוק פיקנטי

סלט עשבי תיבול ופיצוחים (צילום: מאיר אוחיון)
סלט עם המון עשבים ברוטב מתוק פיקנטי | צילום: מאיר אוחיון

בין כל הבצק הזה, הגיע הזמן לקצת ירוק בעיניים. אז נכון שאין כמו פחמימות כדי לחמם את הלב, אבל כולנו חייבים קצת ירקות לנשמה. בדיוק בגלל זה מצאנו מתכון של מיה בן צבי מהעונה השלישית, שהכינה סלט עשיר בירוקים ואגוזים, אתם יודעים, לשם האיזון.

>> למתכון המלא לסלט עם המון עשבים ברוטב מתוק פיקנטי

עוגת שכבות

עוגת שכבות (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
עוגת שכבות | צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף

עם כל הכבוד לכל האוכל הטעים הזה, איזה ערב בנות שמכבד את עצמו לא נגמר בקצת מתוק לנשמה? אחרי שתתאוששו מהיופי של המנה הזאת, נספר לכם שגל קספרס מהעונה השמינית הרכיבה כל כך הרבה שכבות בעוגה הזאת, והצליחה איכשהו שכל אחת תהיה יותר טעימה מהשנייה. מה אין לנו שם? טורט אוורירי ורך, ריבת תותים ביתית ותותים טריים, קרם פטיסייר, מרציפן וטוויל פקאן. נשמע לכם מוגזם? יש מצב שאתם צודקים.

>> למתכון המלא לעוגת שכבות

חטיף שוקולד, מרציפן ותמרים

חטיף שוקולד, מרציפן ותמרים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
חטיף שוקולד, מרציפן ותמרים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

אם אתן חבורה שאוהבת להרחיק לכת ולהתנסות בטעמים חדשים, החטיף של מוזנא בשארה מהעונה השביעית הוא בול בשבילכן. שילוב של שוקולד, תמרים, מרציפן, זעתר ומרווה יכול להישמע די משונה, אבל לא תדעו עד שלא תנסו.

>> למתכון המלא לחטיף שוקולד, מרציפן ותמרים