mako
פרסומת

מהפך: ממתיקים את השבוע עם המלוחים הכי מתוקים שיש

מיטל רייכל וגיא בימקה החליטו אמש (מוצ"ש) להפוך את הארנצ'יני האיטלקי והאהוב, למנה מתוקה והשאירו אותנו המומים. האלתור המיוחד של מתמודדי מאסטר שף הבטיח את מקומם על המרפסת, ולנו פתח את הראש לכיוונים חדשים ומפתיעים. אז מצאנו מתכונים מלוחים שעם טיפה שינויים הופכים לקינוח מתוק במיוחד

עמית הרשקוביץ
עמית הרשקוביץ
פורסם:
הקישור הועתק
ארנצ'יני מתוק - מיטל רייכל וגיא בימקה
הארנצ'יני המתוק של מיטל רייכל וגיא בימקה | צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

המטבח הוא מקום מלא באפשרויות, וכשנכנסים אליו הדמיון מתחיל לפרוח לכיוונים שונים ומיוחדים. זה גם מה שקרה אמש (מוצ"ש) למיטל רייכל וגיא בימקה, שבאמצע משימת הממולאים, הם החליטו לשנות כיוון ולהפוך את הארנצ'יני האיטלקי, המוכר ואהוב - למתוק. בעזרת ריזוטו מתובל בסוכר במקום מלח, דלעת ויוגורט משולב בלאבנה, השינוי המפתיע הצליח לכבוש את שופטי מאסטר שף (הערב, ראשון אחרי החדשות בקשת 12), והאמת שגם אותנו. אז החלטנו לחפש עוד כל מיני אדפטציות מתוקות למאכלים מלוחים, והתוצאה? טעימה במיוחד.

לביבות גבינה מתוקות

אולי במבט ראשוני נראה שמונח לפניכם פנקייקס, אבל זו טעות. מדובר בלביבות גבינה מופלאות, דקות ומתוקות שיעשו לכם פשוט כיף על הנשמה. הדבר הכי טוב כאן זה שאת המתכון שלהן אתם תצליחו לזכור בעל מרוב שהוא קל.

לביבות גבינה מתוקות
לביבות גבינה מתוקות | צילום: istockphoto, istockphoto

רביולי גבינה ושוקולד לבן ברוטב פירות יער

את האמת? בכל פעם שאכלנו רביולי לא חשבנו שיש אפשרות להכין לו גרסה מתוקה. מזל שעמיחי שרפשטיין מהעונה השמינית של מאסטר שף שלף עבורנו את המתכון הזה. אתם חושבים שאתם יכולים לעמוד בפני כיסוני פסטה ממולאים בקרם גבינה ושוקולד לבן, מונחים על רוטב פטל וקרם פיסטוק? אם התשובה היא כן, תחשבו שוב.

פרסומת
רביולי גבינה ושוקולד לבן ברוטב פירות יער
רביולי גבינה ושוקולד לבן ברוטב פירות יער | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פשטידת אטריות ושוקולד

אתם מחפשים איזה קינוח ביתי, טעים ומפנק שקל להכין? אז המתכון הזה של גיל חובב לפשטידת אטריות מתוקות הוא בדיוק בשבילכם. תתארגנו על אטריות ביצים, חמאה, קקאו, סוכר וביצים ותוך שעה (כולל עבודה) אתם כבר מגישים אותה לאורחים שלכם.

פשטידת אטריות ושוקולד34549
פשטידת אטריות ושוקולד | תמונת AVI: גיל חובב מגיש:המנה של המדינה
פרסומת

פיצה שוקולד

וואו. מאיפה אנחנו מתחילים? פיצה היא הקשר הכי יציב שיש לנו עם אוכל, ולכן מצאנו את הגרסה המתוקה שלה – מבצק שוקולדי נהדר עם ניחוחות של תפוז, מלא ממרח שוקולד. אה כן, ומי מוותר על תוספות מעל הפיצה שלו? אף אחד. תוכלו להוסיף חלבה, מרשמלו, חמאת בוטנים, שוקולד לבן ואפילו עדשים או סוכריות m&m. עשו בה כרצונכם, אתם תודו לנו.

פיצה שוקולד
פיצה שוקולד | צילום: marcelo_krelling/shutterstock, shutterstock

פיצה-פיתה שוקולד ובננות

ואם כבר עסקנו בפיצה, קבלו את המאכל המפורסם בכל בית ישראלי – פיצה פיתה. בעזרת ממרח שוקולד, בננות ופרוסות שקדים, תוכלו להפוך את הפיתה עם שוקולד המוכרת ואהובה למעדן מלכים. רק שימו לב - אחרי שמנסים אי אפשר לחזור לאחור.

פרסומת
פיצה-פיתה מתוקה. עוד תירוץ לאכול נוטלה
פיצה-פיתה שוקולד ובננות | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

פופקורן מתוק עם לוטוס ושוקולד לבן

הנה מצאנו לכם נשנוש שתתמכרו אליו די מהר. אם תשקיעו רק עוד כמה דקות בפופקורן שהכנתם בסיר, תזכו בפינוק משוגע שיהפוך את הצפייה הרגילה שלכם בטלוויזיה לחוויה אחרת לגמרי. תאמינו לנו, הסבלנות משתלמת.

פופקורן לוטוס
פופקורן מתוק עם לוטוס ושוקולד לבן | צילום: חן שוקרון, mako אוכל