ארנצ'יני מתוק - מיטל רייכל וגיא בימקה (צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף")
הארנצ'יני המתוק של מיטל רייכל וגיא בימקה | צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

המטבח הוא מקום מלא באפשרויות, וכשנכנסים אליו הדמיון מתחיל לפרוח לכיוונים שונים ומיוחדים. זה גם מה שקרה אמש (מוצ"ש) למיטל רייכל וגיא בימקה, שבאמצע משימת הממולאים, הם החליטו לשנות כיוון ולהפוך את הארנצ'יני האיטלקי, המוכר ואהוב - למתוק. בעזרת ריזוטו מתובל בסוכר במקום מלח, דלעת ויוגורט משולב בלאבנה, השינוי המפתיע הצליח לכבוש את שופטי מאסטר שף (הערב, ראשון אחרי החדשות בקשת 12), והאמת שגם אותנו. אז החלטנו לחפש עוד כל מיני אדפטציות מתוקות למאכלים מלוחים, והתוצאה? טעימה במיוחד.

לביבות גבינה מתוקות

אולי במבט ראשוני נראה שמונח לפניכם פנקייקס, אבל זו טעות. מדובר בלביבות גבינה מופלאות, דקות ומתוקות שיעשו לכם פשוט כיף על הנשמה. הדבר הכי טוב כאן זה שאת המתכון שלהן אתם תצליחו לזכור בעל מרוב שהוא קל.

>> למתכון המלא של לביבות גבינה מתוקות של נועה יחיאלי 

לביבות גבינה מתוקות (צילום: Nataliia Fedori, Istock)
לביבות גבינה מתוקות | צילום: Nataliia Fedori, Istock

רביולי גבינה ושוקולד לבן ברוטב פירות יער

את האמת? בכל פעם שאכלנו רביולי לא חשבנו שיש אפשרות להכין לו גרסה מתוקה. מזל שעמיחי שרפשטיין מהעונה השמינית של מאסטר שף שלף עבורנו את המתכון הזה. אתם חושבים שאתם יכולים לעמוד בפני כיסוני פסטה ממולאים בקרם גבינה ושוקולד לבן, מונחים על רוטב פטל וקרם פיסטוק? אם התשובה היא כן, תחשבו שוב.

>> למתכון המלא של רביולי גבינה ושוקולד לבן ברוטב פירות יער של עמיחי שרפשטיין 

רביולי גבינה ושוקולד לבן ברוטב פירות יער (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
רביולי גבינה ושוקולד לבן ברוטב פירות יער | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פשטידת אטריות ושוקולד

אתם מחפשים איזה קינוח ביתי, טעים ומפנק שקל להכין? אז המתכון הזה של גיל חובב לפשטידת אטריות מתוקות הוא בדיוק בשבילכם. תתארגנו על אטריות ביצים, חמאה, קקאו, סוכר וביצים ותוך שעה (כולל עבודה) אתם כבר מגישים אותה לאורחים שלכם.

>> למתכון המלא של פשטידת אטריות ושוקולד של גיל חובב 

פשטידת אטריות ושוקולד34549 (תמונת AVI: גיל חובב מגיש:המנה של המדינה)
פשטידת אטריות ושוקולד | תמונת AVI: גיל חובב מגיש:המנה של המדינה

פיצה שוקולד

וואו. מאיפה אנחנו מתחילים? פיצה היא הקשר הכי יציב שיש לנו עם אוכל, ולכן מצאנו את הגרסה המתוקה שלה – מבצק שוקולדי נהדר עם ניחוחות של תפוז, מלא ממרח שוקולד. אה כן, ומי מוותר על תוספות מעל הפיצה שלו? אף אחד. תוכלו להוסיף חלבה, מרשמלו, חמאת בוטנים, שוקולד לבן ואפילו עדשים או סוכריות m&m. עשו בה כרצונכם, אתם תודו לנו.

>> למתכון המלא של פיצה שוקולד של בל קפצן 

פיצה שוקולד (צילום: Marcelo_Krelling, Shutterstock)
פיצה שוקולד | צילום: Marcelo_Krelling, Shutterstock

פיצה-פיתה שוקולד ובננות

ואם כבר עסקנו בפיצה, קבלו את המאכל המפורסם בכל בית ישראלי – פיצה פיתה. בעזרת ממרח שוקולד, בננות ופרוסות שקדים, תוכלו להפוך את הפיתה עם שוקולד המוכרת ואהובה למעדן מלכים. רק שימו לב - אחרי שמנסים אי אפשר לחזור לאחור.

>> למתכון המלא של פיצה-פיתה שוקולד ובננות של אביבה פיבקו 

פיצה-פיתה מתוקה. עוד תירוץ לאכול נוטלה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
פיצה-פיתה שוקולד ובננות | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

פופקורן מתוק עם לוטוס ושוקולד לבן

הנה מצאנו לכם נשנוש שתתמכרו אליו די מהר. אם תשקיעו רק עוד כמה דקות בפופקורן שהכנתם בסיר, תזכו בפינוק משוגע שיהפוך את הצפייה הרגילה שלכם בטלוויזיה לחוויה אחרת לגמרי. תאמינו לנו, הסבלנות משתלמת.

>> למתכון המלא של פופקורן מתוק עם לוטוס ושוקולד לבן של חן שוקרון 

פופקורן לוטוס (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
פופקורן מתוק עם לוטוס ושוקולד לבן | צילום: חן שוקרון, mako אוכל