View this post on Instagram

A post shared by elitaofek (@elitaofekfood)

אמש (שני) במאסטר שף, המתמודדים שהגיעו אל השלב השלישי של משימת ההדחה, התבקשו להכין מנה נאה עם התבלינים שנשארו להם משני הסבבים הקודמים. בת-שי עוז שאומנם הכינה מנת סלט מוסר ים מצוינת שקיבלה לא מעט מחמאות מהשופטים, הודחה בסופו של ערב דרמטי, אבל השאירה לנו טעם של עוד. רגע לפני שהנבחרת ממשיכה למשימה חדשה ומאתגרת לא פחות (הערב, שלישי אחרי החדשות, קשת 12), היינו חייבים לעצור לרגע ולהכין לנו איזו מנה נאה וטעימה במיוחד. 

על הנייר, טיפול באוכל נא בכלל ובדגים נאים בפרט יכול להישמע פשוט, אך מדובר בחומר גלם מורכב עם חיי מדף קצרים, שצריכים לטפל בו בעדינות וביעילות. כדי לדעת איך לייצר מנות נאות מושלמות, פנינו אל אליטה אופק, חובבת דגים נאים מושבעת ובעלת הבלוג אליטה אופק פוד, וקיבלנו ממנה שישה טיפים למנה המושלמת, ובונוס קטן לטרטר בקר מעולה, ככה בשביל הגיוון.

קנו דגים מחנות שאתם סומכים עליה

אחת הסכנות הכי גדולות בהכנת דג נא הוא שימוש בדג לא מספיק טרי. כדי למנוע טעויות, קנו את הדג בחנות שאתם יודעים שעובדת הרבה זמן, שיש לה הרבה לקוחות ותחלופה גבוהה, מה שמאשר כי היא מקבלת לא מעט סחורה חדשה.

קנו דגים בימי שני ורביעי

ביום ראשון כמובן אין דגים חדשים ורוב החנויות סגורות, אבל אם אתם שואלים באיזה מימות השבוע הכי כדאי לקפוץ לחנות הדגים הקרובה, התשובה היא בשני וברביעי. בימים אלה, מקבלות חנויות הדגים סחורה טרייה, בדגש על דגי הסלמון שמגיעים מנורבגיה וקנדה.

View this post on Instagram

A post shared by elitaofek (@elitaofekfood)

חתכו את הדגים ביום הארוחה - כמה שיותר סמוך למועד ההגשה

ברגע שחותכים דג, זמן המדף שלו קטן משמעותית מאשר כאשר הוא שלם. במסעדות, חותכים את הדגים בצמוד לסרוויס וגם בכמות קטנה כדי שהטריות תישמר וכדי לא לזרוק אוכל מיותר בסוף היום. כדי ליהנות מדג מושלם, חתכו אותו כמה שיותר קרוב למועד ההגשה של המנה.

שומרים שבת ורוצים להגיש סשימי במוצ"ש? גם לזה יש פתרון.

כדי לשמור על טריות הדג לשימוש גם ביום אחרי, מומלץ לקחת את הדג, לנגב אותו טוב טוב עם מגבת נייר, להניח אותו על מגש עם שכבות נייר ולשים במקרר. אחרי 20 דקות לוקחים את הדג שוב, ומחליפים את כל הנייר.

פעולה זו מנקה את הדג, ואפשר לראות את הלכלוך על הנייר שהדג הונח עליו תחילה. ממשיכים להחליף את הנייר כל 20 דקות עד שרואים שהנייר נקי, בדרך כלל זה קורה אחרי שהחלפתם את הנייר פעם או פעמיים. לסיום - מניילנים את הדג (לא צמוד מדי), שמים במקרר ולמחרת חותכים לקראת מועד ההגשה.

>> עשינו לכם חשק? קבלו את כל המתכונים למנות הנאות ממשימת התבלינים של מאסטר שף

 

View this post on Instagram

A post shared by elitaofek (@elitaofekfood)

אל תתבלו מראש את הדג

מומלץ להכין את התבלון בצד, לשים בקערה/צלחת ולמזוג אותו רק בהגשה – ממש ברגע שאוכלים. לא מומלץ לעשות את זה לפני כי הדג יהיה ספוג, ישנה את הצבע והמרקם שלו וגם ייצא פחות טעים. המטרה היא שהרוטב יחמיא לדג ולא שנקבל דג בטעם רוטב.

רוטב מנצח

קונים בקבוק מיץ יוזו טרי שאפשר למצוא כמעט בכל חנות דגים שמכבדת את עצמה. מערבבים שתי כפות יוזו עם שתי כפות של סויה וזהו – זה הרוטב הכי טעים שאפשר לשים על דג.

View this post on Instagram

A post shared by elitaofek (@elitaofekfood)

בונוס לסיום – כך תכינו טרטר מושלם

חשוב לבחור נתח נכון - אליטה ממליצה על פילה בקר. חשוב לקצוץ אותו דק דק, שוב ושוב, עד שהוא יוצא ממש מחית. לא לתבלן ולא לערבב את הבשר עם שום דבר לפני ההגשה. בהגשה עצמה אפשר לשים בצל סגול, צלפים ופטרוזיליה, ולתבל במעט מיונז, מעט חרדל, שמן זית ומלח גס.

מילפיי טרטר בקר - גיא בימקה (צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף")
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"