mako
פרסומת

בא לי על באלי: המאכלים האקזוטיים של אינדונזיה

אורז, חלב קוקוס והרבה תבלינים – הגיע הזמן להכיר את המטבח האינדונזי. השבוע נחשפנו אליו כשמתמודדת מאסטר שף, אתי אלימלך, הגישה לשופטים שתי מנות עם טוויסט אינדונזי מלא בטעמים נועזים וגרמה לנו לחלום על היעד הבא שלנו בעולם. עד אז, עשינו קצת שיעורי בית, ומצאנו את המאכלים הכי פופולריים במדינת האיים האקזוטית כדי שכשנעלה על הטיסה נדע בדיוק מה לאכול. פתחו את המיינד

עמית הרשקוביץ
עמית הרשקוביץ
פורסם:|עודכן:
הקישור הועתק

השבוע הכרנו את אתי אלימלך, תכשיטנית וצורפת שהביאה אנרגיה צבעונית במיוחד לאודישן מול שופטי מאסטר שף (מוצ"ש אחרי החדשות, קשת 12). אלימלך החייכנית הגישה לטעימה העיוורתקנלוני חצילעם טוויסט אינדונזי מעניין שהעביר אותה מיד לשלב הבא, ושם הגישה אתה"ראנדאנג"– מנה מאוד פופולרית באינדונזיה. השופטים עפו על האוכל שלה, והאמת שגם אנחנו.

למי שלא ממש מכיר – רפובליקת אינדונזיה היא מדינת איים הכוללת יותר מ-17 אלף איים בדרום מזרח אסיה. המאפיינים הבולטים שלה בתרבות האוכל הם האורז, הקוקוס והמון תבלינים. "מה שמיוחד באוכל האינדונזי זה שיש בו תבלינים מזרחיים ואסייתים באותו סיר", אמרה אלימלך בראיון בחי בלילה. אז נכון שכרגע זה נשמע כמו חלום מתוק ורחוק, אבל מה אכפת לנו כבר להתכונן. עד שנשב על החוף באי באלי האקזוטי, יצאנו לבדוק מה כדאי לנו לאכול כשנגיע לשם, והינה התוצאות.

ראנדאנג

נאסי גורנג

גאדו-גאדו

פרסומת

סאטאי

בקסו

נאסי אודוק

קלפון

מצאתם טעות לשון?