אייס אייס בייבי: הגיע הזמן להתחיל לבשל עם קרח
השבוע במאסטר שף נדהמנו לגלות שקרח יכול לתת קריספיות כשמוסיפים אותו לבלילת הפיש אנד צ'יפס, וכך להפוך את המנה לממכרת במיוחד. הגילוי המרעיש הזה גרם לנו לצאת למחקר ולמצוא איך עוד קרח יכול לסייע לנו בבישולים, והתוצאות בהחלט מרשימות. מרענן, מעניק לחות ועסיסיות והרשימה עוד ארוכה - קדימה, שלפו את הטבלאות מהמקפיא, למה אתם מחכים?


בפרק האחרון של מאסטר שף (מוצ"ש אחרי החדשות, קשת 12) שמנו לב ששלושת המתמודדים בשלב האחרון של משימת ההדחה הכניסו לתוך בלילת הפיש אנד צ'יפס - קרח. כן כן, קראתם נכון. בהתחלה זה היה נראה לנו קצת מוזר, אבל מהר מאוד הכל התבהר. המתמודד חיים כהן הסביר שכשמכניסים קוביות קרח לתוך הבלילה היא גורמת למזון שיתעטף בה לקבל קריספיות נפלאה. אנחנו מודים שלא ידענו על זה לפני, ואת הגילוי החדש הזה לא יכולנו לשמור רק לעצמנו. השימוש המפתיע הזה בקרח, גרם לנו לתהות אם יש לו עוד סגולות שיוכלו לעזור לנו בבישול, ומסתבר שלא מעט. אז תוציאו את טבלאות הקרח מהמקפיא, אנחנו מתחילים.
טחינה
לכל אחד יש את הדרך שלו להכין את ממרח האלים שנחשב לקונצנזוס בחברה הישראלית – הטחינה. אבל רון יוחננוב נתן לנוטיפ נפלא לאיך להכין את טחינת החלומות.שימו את הכפית בצד, הוציאו את הבלנדר מהארון במטבח, הוסיפו כמה קוביות קרח ותקבלו טחינה צחורה וקרמית. תמיד תוכלו להוסיף עוד מים (מומלץ קרים) כדי להפוך את המרקם לפחות סמיך. יאללה תפשירו פיתות ואנחנו בדרך אליכם לנגב.
אורז
אם חשבתם שהדרך הכי טובה לחמם את האורז שהכנתם אתמול במיקרו היא להניח על הצלחת מגבת נייר לחה או לטפטף מעט מים, אז יש לנו חדשות בשבילכםשכוללות פתרון הרבה יותר גאוני – קוביית קרח. זה ממש קל, פשוט הניחו קוביית קרח מעל האורז בזמן החימום. אל תיבהלו - היא לא תימס, אלא תעביר את האורז תהליך קצרצר ויעיל של אידוי ותרגישו כאילו הכנתם אותו ממש עכשיו. אם הצלחת מלאה באורז, שימו שתי קוביות, אל תתקמצנו.

הכנת בגטים
הבלוגרית קרן אגם עם טיפ מטורף לבגט המושלם: אחרי כל הערבובים והכנסת הבגטים לתנור, היא ממליצהלזרוק על תחתית התנור קוביות קרח.הן נמסות במהירות ומתאדות, וכל מטרתן היא ליצור קראסט מדהים לבצק. אז אתם הולכים לעבוד על הבגטים לשבת? אנחנו מזמינים משלוח.

המבורגר
אין ספק שמי שבוחר להיות המנפנף על המנגל, לוקח על עצמו אחריות מאוד גדולה, אבל יש לנו טיפ בשבילו שייתן לו את כל הכבוד המגיע לו על השולחן.גילינו שלשים קוביית קרח בתוך קציצת ההמבורגרתמנע ממנו להיות יבש ותשמור על הקציצה לחה ועסיסית. הכי חשוב שהיא תהיה עבה ובתוך ליבה תונח הקובייה. אתם עוד תודו לנו על זה.
לחלוט ירקות, אבל במידה
אם אתם מכניסים ירקות ירוקים לרתיחה במים מומלחים,מומלץ להעביר אותם לקערת מי קרח כדי לצנן אותם. בפעולה הזו אתם תצליחו לשמור על מרקם פריך ונימוח של הירקות וגם על הצבע הבוהק שלהם. איך זה קורה? מי הקרח עוצרים את תהליך הבישול באופן מידי, כך תקבלו צבע מרענן וירקות במרקם המדויק.
