בפרק האחרון של מאסטר שף (מוצ"ש אחרי החדשות, קשת 12) שמנו לב ששלושת המתמודדים בשלב האחרון של משימת ההדחה הכניסו לתוך בלילת הפיש אנד צ'יפס - קרח. כן כן, קראתם נכון. בהתחלה זה היה נראה לנו קצת מוזר, אבל מהר מאוד הכל התבהר. המתמודד חיים כהן הסביר שכשמכניסים קוביות קרח לתוך הבלילה היא גורמת למזון שיתעטף בה לקבל קריספיות נפלאה. אנחנו מודים שלא ידענו על זה לפני, ואת הגילוי החדש הזה לא יכולנו לשמור רק לעצמנו. השימוש המפתיע הזה בקרח, גרם לנו לתהות אם יש לו עוד סגולות שיוכלו לעזור לנו בבישול, ומסתבר שלא מעט. אז תוציאו את טבלאות הקרח מהמקפיא, אנחנו מתחילים.

טחינה

לכל אחד יש את הדרך שלו להכין את ממרח האלים שנחשב לקונצנזוס בחברה הישראלית – הטחינה. אבל רון יוחננוב נתן לנו טיפ נפלא לאיך להכין את טחינת החלומות. שימו את הכפית בצד, הוציאו את הבלנדר מהארון במטבח, הוסיפו כמה קוביות קרח ותקבלו טחינה צחורה וקרמית. תמיד תוכלו להוסיף עוד מים (מומלץ קרים) כדי להפוך את המרקם לפחות סמיך. יאללה תפשירו פיתות ואנחנו בדרך אליכם לנגב.

אורז

אם חשבתם שהדרך הכי טובה לחמם את האורז שהכנתם אתמול במיקרו היא להניח על הצלחת מגבת נייר לחה או לטפטף מעט מים, אז יש לנו חדשות בשבילכם שכוללות פתרון הרבה יותר גאוני – קוביית קרח. זה ממש קל, פשוט הניחו קוביית קרח מעל האורז בזמן החימום. אל תיבהלו - היא לא תימס, אלא תעביר את האורז תהליך קצרצר ויעיל של אידוי ותרגישו כאילו הכנתם אותו ממש עכשיו. אם הצלחת מלאה באורז, שימו שתי קוביות, אל תתקמצנו.

אורז לבן בסיר (צילום: LI CHAOSHU, ShutterStock)
אורז לבן בסיר | צילום: LI CHAOSHU, ShutterStock

הכנת בגטים

הבלוגרית קרן אגם עם טיפ מטורף לבגט המושלם: אחרי כל הערבובים והכנסת הבגטים לתנור, היא ממליצה לזרוק על תחתית התנור קוביות קרח. הן נמסות במהירות ומתאדות, וכל מטרתן היא ליצור קראסט מדהים לבצק. אז אתם הולכים לעבוד על הבגטים לשבת? אנחנו מזמינים משלוח.

בגט מושלם ללא לישה - מבפנים (צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה)
בגט מושלם ללא לישה - מוכן | צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה

המבורגר

אין ספק שמי שבוחר להיות המנפנף על המנגל, לוקח על עצמו אחריות מאוד גדולה, אבל יש לנו טיפ בשבילו שייתן לו את כל הכבוד המגיע לו על השולחן. גילינו שלשים קוביית קרח בתוך קציצת ההמבורגר תמנע ממנו להיות יבש ותשמור על הקציצה לחה ועסיסית. הכי חשוב שהיא תהיה עבה ובתוך ליבה תונח הקובייה. אתם עוד תודו לנו על זה.

לחלוט ירקות, אבל במידה

אם אתם מכניסים ירקות ירוקים לרתיחה במים מומלחים, מומלץ להעביר אותם לקערת מי קרח כדי לצנן אותם. בפעולה הזו אתם תצליחו לשמור על מרקם פריך ונימוח של הירקות וגם על הצבע הבוהק שלהם. איך זה קורה? מי הקרח עוצרים את תהליך הבישול באופן מידי, כך תקבלו צבע מרענן וירקות במרקם המדויק.

ברוקולי (צילום: Brent Hofacker, Shutterstock)
ברוקולי | צילום: Brent Hofacker, Shutterstock