מי מאיתנו לא חווה שברון לב ומצא את עצמו מנשנש את כל תכולת המקרר, רק כדי להשכיח את המחשבות על בן או בת הזוג? הזיכרונות עולים, הריחות עוד לא עזבו והרגעים היפים שנצורים בליבנו לנצח הופכים את הפרידה לקשה יותר. "הוא היה מכין לי את החביתה הכי טעימה בעולם", מהדהד הקול בראש תוך כדי קשקוש ביצים במחבת, כי מה לעשות, מקושקשת היא לא חביתה, והוא כבר לא פה.

למזלנו, אחד מהדברים הכי מנחמים בסיטואציה הזו, אחרי בני משפחה וחברים תומכים כמובן, הוא אוכל, ואם הוא מגיע חם, מושחת ובטעמים מדויקים - הוא יכול להיות התרופה הכי טובה לשברון לב. אולי הוא יגרום לכם לראות את התמונה בצורה בהירה יותר ותבינו שעדיף לכם לבד, או שאולי המיועד או המיועדת מחכים לכם אי שם וממתינים שתכינו להם את הסופלה שיכבוש את ליבם.

כדי לחפש השראה למאכלים שיגרמו לכם להתגבר על הכאב, פנינו למומחים, או ליתר דיוק למאסטרים: מתמודדי העונות הקודמות של מאסטר שף שכבר הכינו דבר או שניים בחייהם. אז רגע לפני העונה החדשה של מאסטר שף שתעלה בקרוב בקשת 12, קבלו שישה מתכונים של המתמודדים מכל העונות, שגם יסדרו לכם את החורף וגם יתקנו לכם את הלב.

קובה סלק 
קובה סלק (צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף)
קובה סלק | צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף

בימים בהם עולים הזיכרונות מהרגעים היפים יחד, ופתאום זורם שצף-קצף של דמעות, הפתרון הטוב ביותר הוא סיר קובה ענק ומנחם לפי המתכון של מתן חליבה, מתמודד העונה השישית. לא רק שההתעסקות וההכנה יעבירו לכם את הזמן וישכיחו מכם את המחשבות, אלא גם חיתוך הבצל יוציא את הדמעות המיותרות החוצה וישאיר אתכם בסופו של דבר מחויכים ומרוצים. תשמחו לדעת שסיר קובה יחזיק לכם לכמה ימים, ועם הזמן הוא אפילו נעשה טעים יותר. חוץ מזה, הוא גם מצטלם מצוין לאינסטגרם ויוציא לבן או בת הזוג את העיניים. פראיירים!

>> למתכון המלא לקובה סלק

מגדל המבורגר מושחת 
מגדל המבורגר (צילום: יעל יצחקי, mako אוכל)
מגדל המבורגר מושחת | צילום: יעל יצחקי, mako אוכל

אין כמו מגדל המבורגר מושחת בשביל להרגיע את התאווה לאהבה ולבשר, ואת הרעב כמובן. נכון שזו אחת מהמנות המשמינות ביותר שקיימות, אבל למי אכפת? עכשיו כשאתם רווקים, אתם יכולים להרשות לעצמכם להתפנק קצת. אנחנו בטוחים שעוד לא שכחתם את מגדל ההמבורגר המושחת של נמרוד ציוני, מתמודד העונה השמינית, אז זה בדיוק הזמן לשנס מתניים ולהכין אותו בבית. אם אתם מתקשים עם הגודל, תוכלו תמיד להזמין כמה חברים הביתה ולחגוג איתם את החופש. 

>> למתכון המלא של מגדל המבורגר מושחת

שווארמה משלושה סוגי בשר
שווארמה משלושה סוגי בשר של נוף עתמאנה אסמעיל (צילום: דניאל בר און)
שווארמה משלושה סוגי בשר | צילום: דניאל בר און

רק תדמיינו את זה: לאפה גמישה ומענגת שמחזיקה לא פחות משלושה סוגי בשרים, כי מי בכלל מסתפק באחד אחרי פרידה. אמנם בגרסה של זוכת העונה הרביעית נוף עתאמנה אסמעיל יש רוטב יוגורט, אבל אנחנו מרשים לכם לפנק את עצמכם גם עם טחינה שנוזלת לכל עבר ולאמיצים גם עם עמבה שלא תשאיר מקום לספק. אחרי פרידה, אין צורך לדפוק חשבון, אבל בהחלט יש צורך להתפנק.

>> למתכון המלא של שווארמה משלושה סוגי בשר

מרק עגבניות בקערת לחם 
מרק עגבניות בקערת לחם  (צילום: יעל יצחקי, mako אוכל)
מרק עגבניות בקערת לחם | צילום: יעל יצחקי, mako אוכל

אחת מהמנות המנחמות ביותר אחרי שברון לב ובמיוחד בחורף, היא קערת מרק חם, ואם הוא מוגש בתוך לחם – אין טוב מזה. גם מחמם, גם בריא וגם מחזק את המערכת החיסונית לצד פחמימות ששוות כל ביס וביס. המתכון המשוגע של עדי סיון, מתמודדת העונה השמינית, לגמרי יצליחו להשכיח מכם את המחשבות על האקסים ויוכיח לכם שאין משהו שאי אפשר לפתור בעזרת מרק חמים וטעים.

>> למתכון המלא של מרק עגבניות בקערת לחם

רביולי פטריות על קרם תירס 
רביולי פטריות על קרם תירס (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
רביולי פטריות על קרם תירס | צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף

מכירים את הימים האלה שאתם כמהים למנת פחמימות חמימה שתשב לכם בדיוק במקום הנכון בבטן? אז קבלו רביולי ממולא פטריות על קרם תירס של שחר לוי, פיינליסט העונה השמינית שאפילו קרא למנה הזאת רביולי לב שבור. נכון, זו לא בדיוק מנה קלה להכנה - אבל בלילות קרים, כשיורד מבול בחוץ וזה רק אתם והטלוויזיה, רביולי יכול לגמרי להיות קרש ההצלה שלכם שישאיר לכם טעם של עוד לערב הבא, אולי אותו כבר תבלו עם בן זוג חדש.

 >> למתכון המלא של רביולי ממולא פטריות על קרם תירס

סופלה שוקולד על אננס
סופלה שוקולד על אננס של יקי וטום (צילום: דרור עינב, מאסטר שף)
סופלה שוקולד על אננס | צילום: דרור עינב, מאסטר שף

אל תחשבו ששכחנו את התרופה מספר אחת לשברון לב - שוקולד. לפעמים המנה הפשוטה ביותר היא גם הטעימה ביותר, אז עזבו שטויות, תכינו לעצמכם סופלה שוקולד שימלא את גופכם באושר ויזכיר לכם ליהנות מהרגעים הקטנים שבחיים. שוקולד מריר, לבן או חלב – הכל מתקבל כאן, ואם משלבים גם פרי, במקרה הזה אננס, מה טוב. את הסופלה הזה הכינו מתמודדי העונה השישית של מאסטר שף יקי אלגרנטי וטום אביב, לימים אחד מהשפים המצליחים בישראל. השוקולד פה כדי להזכיר לכם שלא כדאי להתעכב על כאב או על אקס שעזב, אלא כדאי להתמקד ברגעים היפים בחיים, ואם תוכלו לחלוק אותם עם משפחה או חברים טובים – ניצחתם את השיטה.

>> למתכון המלא של סופלה שוקולד על קונפי אננס