אוכל
אוכל

צלי כתף עם פטריות ולבבות ארטישוק

בצלי הזה, של יונית צוקרמן, יש כתף בקר שמתבשלת עם שלל תבלינים - אבל יש גם ירקות שעוזרים לה לצאת הכי טעימה שיש. רק תדאגו לסיר אורז לבן, ואתם מכוסים

|ארקוסטיל| פורסם09:28
צלי כתף עם פטריות ולבבות ארטישוק  (צילום: יונית סולטן צוקרמן, ארקוסטיל)
צילום: יונית סולטן צוקרמן, ארקוסטיל
Rating:4.748reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 3 כפות שמן
  • קילו וחצי בשר מספר 5, חתוך לקוביות (בקשו מהקצב לחתוך)
  • 3 בצלים, פרוסים
  • 2 סלסלות של פטריות בשני צבעים
  • חבילת לבבות ארטישוק קפואה או 10 לבבות טריים, חתוכים
  • כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית מחוקה של כורכום
  • כף אבקת מרק בצל
  • כף אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:

1מחממים את השמן בסיר לחץ על להבה גדולה, וצורבים את הבשר מכל הצדדים. מוציאים, ומכניסים לסיר את פרוסות הבצל.

2כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את הפטריות, ומטגנים עד שהן מתחילות להתכווץ.

3מוסיפים את לבבות הארטישוק ואת קוביות הבשר, מתבלים במלח, פלפל וכורכום ומערבבים.

4מערבבים את אבקות המרק עם 2 כוסות מים רותחים ומוסיפים לסיר (אם מעדיפים להימנע מאבקות מרק ממירים אותן בכף גדושה של חוואייג'). מוודאים שהמים מכסים את הבשר, ומוסיפים עוד מים אם לא.

5סוגרים את מכסה סיר הלחץ ומבשלים 45 דקות עד שעה על איש בינונית.

6מגישים על אורז לבן.

לבלוג של יונית,מלכת המטבח

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il