אוכל
אוכל

סלט עדשים וקינואה עם סלק ואגוזים

חמים על ארוחת צהריים של אלופים? תרביצו קערה יפה של סלט, אבל לא כזה של ירקות ונבטוטים, מה פתאום - היום אנחנו בקטע של עדשים, קינואה, אגוזים קלויים והפתעות. מתכון של איציק בטאשווילי מ"מאסטר שף"

|mako אוכל| פורסם06:28
עדשים וקינואה עם סלק ואגוזים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.5119reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 כוסות קינואה
  • כוס עדשים שחורות
  • שלושת רבעי כוס אגוזי מלך
  • חצי צרור כוסברה, קצוץ דק
  • 10 עלי נענע
  • בצל ירוק (החלק הירוק בלבד)
  • 2 שיני שום
  • שלושת רבעי כוס גרעיני רימון
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שלושת רבעי קופסת סלט קוביות סלק

אופן ההכנה:

1מבשלים את הקינואה ב-6-7 כוסות מים רותחים כ-7 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים להפסקת הבישול.

2מבשלים את העדשים בהרבה מים עד שהן מתרככות. מסננים ומצננים (אם יש לכם עדשים מבושלות ומסוננות מראש – אפשר להשתמש בהן). שומרים את הקינואה והעדשים בצד.

3קוצצים את האגוזים גס וקולים על מחבת יבשה (נזהרים שלא יישרפו).

עדשים וקינואה עם סלק ואגוזים - ההכנהעדשים וקינואה עם סלק ואגוזים - ההכנה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

4קוצצים את הכוסברה, הנענע, הבצל הירוק והשום לתוך קערה ומוסיפים רימונים, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.

5מערבבים ומוסיפים את קוביות הסלק. מערבבים שוב עד שכל הטעמים נספגים.

6כ-20 דקות לפני ההגשה מוסיפים את העדשים והקינואה לקערת הירק ומערבבים היטב, כך שכל הטעמים ייספגו בקינואה. ברגע האחרון מפזרים את אגוזי המלך.

* אפשר ומומלץ להחליף חצי מכמות האגוזים בפקאנים מסוכרים.

האודישן של איציק בטאשוויליהחצ'אפורי הידידותי לצליאקים|צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il