

סלט עדשים וקינואה עם סלק ואגוזיםחמים על ארוחת צהריים של אלופים? תרביצו קערה יפה של סלט, אבל לא כזה של ירקות ונבטוטים, מה פתאום - היום אנחנו בקטע של עדשים, קינואה, אגוזים קלויים והפתעות. מתכון של איציק בטאשווילי מ"מאסטר שף"איציק בטאשווילי|mako אוכל| פורסם26/11/1706:28 ![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מבשלים את הקינואה ב-6-7 כוסות מים רותחים כ-7 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים להפסקת הבישול. 2מבשלים את העדשים בהרבה מים עד שהן מתרככות. מסננים ומצננים (אם יש לכם עדשים מבושלות ומסוננות מראש – אפשר להשתמש בהן). שומרים את הקינואה והעדשים בצד. 3קוצצים את האגוזים גס וקולים על מחבת יבשה (נזהרים שלא יישרפו). עדשים וקינואה עם סלק ואגוזים - ההכנה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל4קוצצים את הכוסברה, הנענע, הבצל הירוק והשום לתוך קערה ומוסיפים רימונים, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. 5מערבבים ומוסיפים את קוביות הסלק. מערבבים שוב עד שכל הטעמים נספגים. 6כ-20 דקות לפני ההגשה מוסיפים את העדשים והקינואה לקערת הירק ומערבבים היטב, כך שכל הטעמים ייספגו בקינואה. ברגע האחרון מפזרים את אגוזי המלך. * אפשר ומומלץ להחליף חצי מכמות האגוזים בפקאנים מסוכרים. החצ'אפורי הידידותי לצליאקים|צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |