מצרכים:

1 בצל לבן, קלוף
1 כפית שמן זית
2 שיני שום כתושות דק
1 קופסה חצילים קלויים אחלה
150 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק או גבינת צ'דר לבנה
100 גרם גבינת פטה קשה – מעל 16% שומן, מגורדת על פומפייה
3/4 כוס פירורי לחם

לציפוי:

קמח לבן רגיל
2 ביצים
פירורי לחם זהובים או פנקו

אופן הכנה:

- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים עד הזהבה בכפית שמן זית. דקה לפני הסוף מוסיפים את השום לטיגון קצר. מצננים.
- בקערה בינונית שמים את החצילים, הבצל והשום ומערבבים.
- מוסיפים גבינות ופירורי לחם ומערבבים. מעבירים למקרר לשעתיים.
- מחממים שמן בגובה 7 ס"מ בסיר בינוני.
- צרים כדורים, עם ידיים מעט רטובות, מהתערובת ומצפים בקמח, ביצה ופירורי לחם. בדיוק כפי שמכינים שניצל. חשוב שהכדורים יהיו מצופים היטב אחרת הגבינה עלולה לברוח החוצה. אם צריך מצפים שוב (לפני הטיגון) בביצה ופירורי לחם לאקסטרה פריכות וסגירה אטומה יותר.
- מטגנים עד הזהבה ומגישים לצד טחינה לבנה או שמנת חמוצה.


רוצים לקצר את התהליך? מוותרים על טיגון הבצל ובכלל על הבצל במתכון. עדיין יצא מצוין.