אוכל
מאסטר שף

מאפה פניני עם נוטלה ותותים

לחמניות חיטה מלאה קטנטנות וחמימות במילוי נפלא של ממרח נוטלה, גבינת ריקוטה עדינה ותותים. אם אין לכם בראנץ' חגיגי באופק - הנה סיבה מצוינת לארגן אחד

|נוטלה| פורסם07:47
פניני ריקוטה נוטלה (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.870reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

ללחמניות:

  • 6 גרם (כפית גדושה) שמרים יבשים, או 16 גרם (שליש שקית) שמרים טריים
  • 17 מ"ל (כף) מים פושרים
  • 250 גרם (כוס ושלושת רבעי) קמח מחיטה מלאה
  • 18 גרם (כף וחצי) סוכר
  • 3 גרם (שני שליש כפית) מלח
  • 12 גרם (כף) חמאה, מומסת ומצוננת
  • 120 מ"ל (חצי כוס) חלב מלא

להגשה:

  • 60 גרם נוטלה
  • 100 גרם פירות יער או תותים
  • 80 גרם (שליש גביע) ריקוטה
  • אבקת סוכר, לפידור

אופן ההכנה:

1ממיסים את השמרים בקערה קטנה במים פושרים. מוסיפים לקערה גדולה או לקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה קמח מלא, סוכר, מלח, חמאה מומסת ושמרים מומסים. מוסיפים חלב ולשים את כל המרכיבים עד לקבלת בצק חלק ואחיד. במידת הצורך מוסיפים כף-שתיים של חלב. לשים עוד 6-8 דקות נוספות לבצק אלסטי.

2יוצרים מהבצק 8 כדורים קטנים במשקל 50 גרם (כן, מבלי לחכות לתפיחת הבצק!), מסדרים בתבנית אפייה במרווחים, לוחצים עליהם בעדינות, מכסים במגבת נקייה, ונותנים לתפוח למשך כשעתיים.

3אופים בתנור בחום 180° צלזיוס למשך 15 דקות. מצננים.

4להגשה חותכים את הלחמניות לחצי, מורחים נוטלה על תחתית הלחמנייה, ממלאים בפירות יער או בתותים פרוסים ובריקוטה, ומחזירים את החלק העליון של הלחמנייה. מחממים את הלחמניות קלות בטוסטר לחיץ או בגריל (מוודאים שהריקוטה והנוטלה לא נמסים לגמרי), ומגישים אותן חמות עם מעט אבקת סוכר.

לבלוג של ענבל –פיית העוגיות

תגיות:נוטלה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il