
מאפה פניני עם נוטלה ותותיםלחמניות חיטה מלאה קטנטנות וחמימות במילוי נפלא של ממרח נוטלה, גבינת ריקוטה עדינה ותותים. אם אין לכם בראנץ' חגיגי באופק - הנה סיבה מצוינת לארגן אחדעריכת מתכון: ענבל לביא|נוטלה| פורסם09/12/1607:47 ![]() צילום: ענבל לביא, mako אוכל |
המצרכים (8 מנות):ללחמניות:
להגשה:
אופן ההכנה:1ממיסים את השמרים בקערה קטנה במים פושרים. מוסיפים לקערה גדולה או לקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה קמח מלא, סוכר, מלח, חמאה מומסת ושמרים מומסים. מוסיפים חלב ולשים את כל המרכיבים עד לקבלת בצק חלק ואחיד. במידת הצורך מוסיפים כף-שתיים של חלב. לשים עוד 6-8 דקות נוספות לבצק אלסטי. 2יוצרים מהבצק 8 כדורים קטנים במשקל 50 גרם (כן, מבלי לחכות לתפיחת הבצק!), מסדרים בתבנית אפייה במרווחים, לוחצים עליהם בעדינות, מכסים במגבת נקייה, ונותנים לתפוח למשך כשעתיים. 3אופים בתנור בחום 180° צלזיוס למשך 15 דקות. מצננים. 4להגשה חותכים את הלחמניות לחצי, מורחים נוטלה על תחתית הלחמנייה, ממלאים בפירות יער או בתותים פרוסים ובריקוטה, ומחזירים את החלק העליון של הלחמנייה. מחממים את הלחמניות קלות בטוסטר לחיץ או בגריל (מוודאים שהריקוטה והנוטלה לא נמסים לגמרי), ומגישים אותן חמות עם מעט אבקת סוכר. לבלוג של ענבל –פיית העוגיות תגיות:נוטלה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |