אוכל
מאסטר שף

סטייק פרגית בטריאקי, שום וג'ינג'ר

מנה נהדרת ומפוצצת בטעמים של פרגית מתובלת בסגנון אסייתי, עם שומשום, בצל ירוק ושעועית ירוקה. אורז לבן בצד - ויש לכם ארוחת צהריים שכל המשרד יקנא

|mako אוכל| פורסם11:58
פרגית בטריאקי, שום וג'ינג'ר (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.7132reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

  • מעט שמן קנולה
  • 5 יחידות סטייק פרגית, נקי משומן
  • רבע כפית פלפל לבן
  • קוביית שום קפוא
  • קוביית ג'ינג'ר קפוא
  • כף שומשום קלוי
  • כוס שעועית ירוקה מבושלת
  • 2 כפות בצל ירוק חתוך לטבעות, לקישוט

לרוטב:

  • 4 כפות רוטב סויה
  • 4 כפות יין לבן
  • 4 כפות מירין
  • 2 כפות סוכר חום דמררה
  • מיץ מתפוז גדול

אופן ההכנה:

1שמים את כל חומרי הרוטב בקערה ומערבבים.

2מחממים מחבת על אש גבוהה ומוסיפים כף שמן.

3מתבלים את הפרגיות בפלפל לבן וצורבים אותן משני הצדדים על המחבת, דקה מכל צד, עד להשחמה. מוציאים ומניחים על מגש.

פרגית בטריאקי, שום וג'ינג'ר - הכנהפרגית בטריאקי, שום וג'ינג'ר - הכנה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

4מוסיפים מעט שמן למחבת ומטגנים את השום והג'ינג'ר עד להזהבה קלה, כחצי דקה. מנמיכים את האש ומוסיפים את הרוטב למחבת. מגבירים את הלהבה ומבשלים את הרוטב לצמצום, כ-3 דקות.

5מחזירים את הפרגיות הצרובות ונותנים להן לספוג טעמים במחבת כדקה נוספת.

6מוסיפים את השעועית, מפזרים שומשום ומערבבים. מפזרים את הבצל הירוק ומגישים עם אורז לבן.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il