אוכל
מאסטר שף

לביבות כרובית וקשקבל

גם את הנשנוש הביתי הכי אהוב אפשר לשדרג בקלות: לביבות מפנקות ועשירות בטעם עם כרובית, גבינת קשקבל, שום ופטרוזיליה. רוטב מהיר של יוגורט ושמיר בצד, וזהו - אנחנו (ואתם) לגמרי מסודרים

|mako אוכל| פורסם07:51
לביבות כרובית וקשקבל (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.861reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • כרובית גדולה שלמה
  • חצי כרישה, חצויה לאורך
  • 2 קוביות בצל מטוגן
  • קוביית שום קפוא
  • 2 קוביות פטרוזיליה קפואות
  • 100 גרם גבינת קשקבל, מגורדת
  • חצי כוס פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס דק
  • פלפל לבן
  • 4 כפות שמן זית לטיגון

לרוטב:

  • יוגורט טבעי 3%
  • מלח
  • פלפל לבן
  • קוביית שמיר קפוא

אופן ההכנה:

1מבשלים את הכרובית בשלמותה (עם הגבעולים הירוקים) בסיר עם מים רותחים וכף מלח עד שהיא מתרככת (כ-20 דקות).

2קוצצים גס את הכרובית בעזרת סכין ומועכים קלות בעזרת מזלג (חשוב שהכרובית לא תהפוך לפירה ושיישארו בה גושים קטנים).

3מטגנים במחבת עם מעט שמן זית כרישה, שום ופטרוזיליה עד להזהבה. מוסיפים את הבצל המטוגן.

4מוסיפים לקערת הכרובית את תערובת הכרישה-בצל ואת יתר החומרים (קשקבל, פירורי לחם, ביצים ותבלינים), מערבבים היטב ומתבלים.

5יוצרים לביבות עם ידיים מעט רטובות וצורבים במחבת עם שמן זית משני הצדדים כשתי דקות סך הכל.

לביבות כרובית וקשקבל- הכנההטריק הוא לעבוד עם ידיים רטובות|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

6להכנת הרוטב: מערבבים בקערה קטנה את כל החומרים יחדיו ומגישים לצד הלביבות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il