אוכל
מאסטר שף

פרייד רייס טעים במיוחד

מנה קלאסית של אורז וירקות הופכת ללהיט אסייתי בעזרת ווק וכמה תוספות פשוטות: שום, ג'ינג'ר, צ'ילי, כוסברה, אפונת גינה, בצל ירוק, שקדים קלויים, סויה וכמובן - ביצה. מי קופץ איתנו ללאנץ' בבנגקוק?

|mako אוכל| פורסם07:06
פרייד רייס (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.252reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמן קנולה
  • חצי כפית פלפל לבן
  • קוביית ג'ינג'ר קפוא
  • קוביית שום קפוא
  • קוביית כוסברה קפואה
  • קוביית צ'ילי קפוא
  • 2 כוסות אורז מבושל וקר (לילה במקרר)
  • כוס אפונת גינה
  • 3 כפות סויה
  • חצי כוס שקדים, שלמים וקלויים
  • 3 יחידות בצל ירוק, חתוך לטבעות דקות

אופן ההכנה:

1בקערה קטנה טורפים את הביצים ומתבלים אותן בפלפל לבן וכפית שמן קנולה.

2מחממים ווק, מוסיפים שמן ומכינים חביתה רכה. כשהחביתה מוכנה מוציאים אותה ומניחים בצד.

3מוסיפים שמן לווק, ברגע שהשמן מעלה עשן מוסיפים ג'ינג'ר, שום, כוסברה וצ'ילי, ומטגנים קלות עד להזהבה כחצי דקה.

4מוסיפים לווק את האורז וממשיכים לערבב כ-3 דקות תוך כדי הפרדת האורז.

5מוסיפים לווק אפונת גינה ומקפיצים כדקה.

פרייד רייס - הכנהמפרקים את החביתה בעזרת הכפות|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

6מתבלים בסויה ופלפל לבן ומערבבים כ-3 דקות עד שהאורז מתחמם היטב. מוסיפים את החביתה שהכנו ומפרידים אותה לחתיכות בעזרת כפות הווק.

7מכבים את האש, מוסיפים את השקדים הקלויים והבצל הירוק, מערבבים ומגישים.

תגיות:אסייתי
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il