
מרק ארטישוק ירושלמי וכרישהאנחנו עדיין נזהרים מלצאת בהכרזות בנוגע לבואו של החורף, אבל בהחלט יכולים להגיד בביטחון שבערב כבר קר מספיק בשביל מרק. אז עם איזה נתחיל? אין שאלה: מרק ארטישוק ירושלמי נהדר עם כרישה וקרוטוני פרמזןעידית נרקיס כ"ץ|mako אוכל| פורסם07/02/2207:00 ![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
המצרכים :
לקרוטונים:
אופן ההכנה:1מחממים סיר גדול. מוסיפים שמן זית, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים את הכרישות 8-10 דקות, עד שהן מתרככות. 2מוסיפים קצת מלח ואת השום הקצוץ, ומטגנים עוד כחצי דקה. 3יוצקים מעט מים רותחים (מתוך 6 הכוסות) אל תחתית הסיר ומגרדים את המשקעים שנוצרו בזמן טיגון הכרישה. מוסיפים את כל המים יחד עם הארטישוק הירושלמי המוקפא ותפוח האדמה. מוסיפים גם את התימין ועלה הדפנה ומתבלים במלח. מגבירים את האש, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה כ-45 דקות. מוסיפים לסיר את הארטישוק הירושלמי ותפוח האדמה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל4בזמן שהמרק על האש, מכינים את הקרוטונים. מערבבים את קוביות הלחם עם שאר המרכיבים, מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-7-8 דקות, עד שהקרוטונים משחימים. 5מסירים את ענפי התימין ועלה הדפנה וטוחנים את המרק היטב. מתקנים תיבול ומגישים ביחד עם הקרוטונים. * להעשרת המרק, אפשר להוסיף אחרי הטחינה חצי כוס של שמנת מתוקה בעלת אחוזי שומן נמוכים (שמנת לבישול). טוחנים את המרק|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |