אוכל
מאסטר שף

מרק ארטישוק ירושלמי וכרישה

אנחנו עדיין נזהרים מלצאת בהכרזות בנוגע לבואו של החורף, אבל בהחלט יכולים להגיד בביטחון שבערב כבר קר מספיק בשביל מרק. אז עם איזה נתחיל? אין שאלה: מרק ארטישוק ירושלמי נהדר עם כרישה וקרוטוני פרמזן

|mako אוכל| פורסם07:00
מרק ארטישוק ירושלמי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.585reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • שמן זית
  • 2 כרישות, פרוסות (החלק הלבן והירוק בהיר בלבד)
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 6 כוסות מים רותחים
  • 400 גרם (שקית) ארטישוק ירושלמי מוקפא
  • תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות
  • כמה ענפי תימין
  • עלה דפנה
  • מלח בנדיבות

לקרוטונים:

  • חצי כיכר לחם לבן, חתוך לקוביות
  • שמן זית
  • מלח
  • שלושת רבעי כפית אבקת שום
  • כ-2 כפות גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1מחממים סיר גדול. מוסיפים שמן זית, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים את הכרישות 8-10 דקות, עד שהן מתרככות.

2מוסיפים קצת מלח ואת השום הקצוץ, ומטגנים עוד כחצי דקה.

3יוצקים מעט מים רותחים (מתוך 6 הכוסות) אל תחתית הסיר ומגרדים את המשקעים שנוצרו בזמן טיגון הכרישה. מוסיפים את כל המים יחד עם הארטישוק הירושלמי המוקפא ותפוח האדמה. מוסיפים גם את התימין ועלה הדפנה ומתבלים במלח. מגבירים את האש, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה כ-45 דקות.

מרק ארטישוק ירושלמי - ההכנהמוסיפים לסיר את הארטישוק הירושלמי ותפוח האדמה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

4בזמן שהמרק על האש, מכינים את הקרוטונים. מערבבים את קוביות הלחם עם שאר המרכיבים, מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-7-8 דקות, עד שהקרוטונים משחימים.

5מסירים את ענפי התימין ועלה הדפנה וטוחנים את המרק היטב. מתקנים תיבול ומגישים ביחד עם הקרוטונים.

* להעשרת המרק, אפשר להוסיף אחרי הטחינה חצי כוס של שמנת מתוקה בעלת אחוזי שומן נמוכים (שמנת לבישול).

מרק ארטישוק ירושלמי - הטחינהטוחנים את המרק|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

בקרו בבלוג של עידית – טעים!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il