mako
פרסומת

רון סוריאנו מבשל ארוחה מארגז המצרכים של "לתת"

רון סוריאנו קיבל את ארגז המצרכים של "לתת" והכין ממנו ארוחה שלמה ומפנקת של מרק, רולדת עוף ותבשיל ירקות. אנחנו דאגנו למתכונים המלאים כולל תמונות שלב אחר שלב, ואתם? רק צריכים לעקוב אחר ההוראות. שנה טובה ובתיאבון

רון סוריאנו
mako אוכל
פורסם:
רון סוריאנו - פרויקט "לתת"
רון סוריאנו - פרויקט "לתת" | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
הקישור הועתק
רולדת עוף - הארוחה המלאה
ארגז אחד - ארוחה מלאה: מרק, רולדה ותבשיל קוסקוס | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק אפונה

מרכיבים:
שמן
חבילת אפונה יבשה (500 גרם)
סלרי עלים
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

1. בסיר עמוק שמים שמן ומחממים.

2. מוסיפים תוכן של חבילת אפונה יבשה ומטגנים כ-5 דקות על חום גבוה.

3. מוסיפים כליטר וחצי מים ומבשלים על חום בינוני כשעה. מוסיפים כחמישה עלי סלרי שלמים. מוסיפים מים לפי הצורך, אך רק מעט בכל פעם וממשיכים לבשל עד התרככות של האפונה.

4. טוחנים בעזרת בלנדר מוט ומוסיפים נוזלים אם הסמיכות גבוהה מדי. מוסיפים מלח ופלפל.

5. מעבירים לקערות אישיות ומקשטים בקרוטונים מלחם לבן שנאפו בתנור יחד עם מעט שמן זית עד השחמה.

מרק אפונה
מרק אפונה. פתיחה טובה לארוחה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

רולדת עוף 

מרכיבים:
חזה עוף
בצל לבן
שן שום
2 כוסות תרד טרי
מלח
פלפל
פסטרמה
שמן

אופן ההכנה:

1. חוצים פרפר של חזה עוף ל-2 וכל חצי פותחים ליריעה דקה ושלמה. מניחים בצד.

רולדת עוף - שלב ראשון
רולדת עוף: מתחילים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
רולדת עוף - שלב שני
פורסים את חזה העוף | צילום: אסף אמברם, mako אוכל


2. במחבת מטגנים רבע בצל לבן חתוך לרצועות דקות עד התרככות. מוסיפים שן שום קצוצה ומטגנים עוד כדקה.

3. מוסיפים את עלי התרד ומאדים עד התרככות כ-15 דקות. מוסיפים מלח ופלפל ומניחים בצד.

4. על יריעת ניילון נצמד מניחים את חזה העוף הפרוס. ממליחים בעדינות בצד אחד הפונה מעלה.

5. מניחים בשורה את מלית התרד ועליה כמה פרוסות פסטרמה.

רולדת עוף - שלב שלישי
מסדרים את תערובת התרד | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
רולדת עוף - שלב רביעי
מוסיפים פסטרמה - ומתחילים לגלגל | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
פרסומת

6. מגלגלים בעדינות ועוטפים הכל בניילון נצמד כאשר דואגים להוציא את האוויר ככל האפשר. אוחזים צד אחד של הגליל ומגלגלים על קרש חיתוך להוצאת האוויר, קושרים. חוזרים על הפעולה בקצה השני וקושרים.

רולדת עוף - שלב חמישי
מגלגלים טוב טוב בנילון נצמד | צילום: אסף אמברם, mako אוכל


אני ממליץ לעטוף ביריעה נוספת של ניילון נצמד ולקשור שוב.

7. מרתיחים סיר עם מים ומוסיפים את הרולדה, מבשלים כ-10 דקות.

רולדת עוף - שלב שישי
רצוי אפילו 2 שכבות, אל תחסכו | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
רולדת עוף - שלב שביעי
שימו לב שהרולדה קשורה היטב | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

8. מוציאים ומניחים להתקרר. פותחים את העטיפה ומייבשים את הרולדה בעזרת מגבת נייר.

9. בעזרת הידיים ובעדינות, מושחים את הרולדה בשמן. מחממים מחבת ובשיקשוק מתמיד משחימים קלות את הרולדה. אם תעצרו היא עלולה להידבק (בשלב זה ניתן גם לצפות הכל כשניצל ולטגן בשמן עמוק).

10. נותנים לרולדה לנוח כדקה ופורסים אלכסונים בעדינות. 

תבשיל ורולדה
תבשיל קוסקוס, חומוס וירקות ורולדת עוף | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
פרסומת

תבשיל קוסקוס, חומוס וקישואים

מרכיבים:
חבילת גרגרי חומוס יבשים (500 גרם)
שקית אבקת אפייה
חבילת קוסקוס
4 כפות שמן
מלח
פלפל
שמן לטיגון
1 בצל לבן
2 שיני שום
פלפל ירוק חריף
3 קישואים
פטרוזיליה
זעתר טרי

אופן ההכנה: 

1. משרים חבילת גרגרי חומוס למשך הלילה בקערה מלאה במים עם שקית אבקת אפייה.

2. למחרת מבשלים את החומוס בסיר עם מים טריים ברתיחה עדינה כשעה, עד ריכוך ולפני התפרקות. מניחים בצד.

3. להכנת הקוסקוס מערבבים תוכן שקית עם כפית מלח כפית פלפל לבן גרוס ו-4 כפות שמן בסיר רחב. יוצקים על הכל מים רותחים בגובה של כחצי סנטימטר מעל גובה הקוסקוס. מכסים במגבת לכרבע שעה. מפוררים מעט עם מזלג ומכניסים ל-5 דקות למיקרו ללא כיסוי.

4. מוציאים ומכסים במגבת לכ-15 דקות. מפוררים שוב במזלג.

5. מוזגים שמן למחבת בחום בינוני. מוסיפים בצל קצוץ ומרככים עד שקיפות ולא מעבר. מוסיפים שיני שום קצוצות ופלפל ירוק חריף קצוץ לפי הטעם ומטגנים כ-2 דקות.

6. קוצצים קישואים לקוביות או מלבנים קטנים ומוסיפים למחבת. מערבבים ומטגנים כ-20 דקות עד התרככות. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס פטרוזיליה קצוצה, מערבבים ומניחים בצד.

7. הרכבה: מערבבים את הקוסקוס והחומוס יחד עם הקישואים, מוסיפים מעט שמן זית. מוסיפים עלי זעתר טריים לפי הטעם ומתקנים תיבול. מסדרים בקערה אובלית.

8. מניחים את רולדת העוף על החומוס. אפשר להוסיף פלפל שחור או צ'ילי אדום יבש.