אוכל
אוכל
קפסולות מונסון מלבר של נספרסו

ענני מרנג בטעם קפה

בחום של עכשיו אפילו גלידה כבר מרגישה לנו כמו משהו כבד ודביק, אבל איך אפשר בלי משהו מתוק אחרי האוכל? אז הנה קינוח שהוא שיא הקלילות, אוורירי כמו נוצה, ועם שובל עדין ונעים של קפה איכותי

|mako אוכל| פורסם07:18
ענני מרנג קפה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.717reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

נשיקות קפה מתוקות-מרירות, שאפשר להגיש כמו שהן או בשילוב עם גלידה או קצפת. אם רוצים להוסיף למרנג עוד טעמים ומרקמים שיוסיפו עניין - מקפלים לתוך קצף הביצים כוס אגוזי לוז קלויים ושבורים גס או שבבי שוקולד. לחלופין אפשר לזלף את הקצף לנשיקות מסוגננות.

המצרכים (10 מנות):

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-140 מעלות.

2מערבבים בקערת המיקסר חלבונים, מלח וסוכר. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים מעל אש נמוכה (בן מארי), ומחממים את התערובת תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהסוכר נמס והתערובת חמימה למגע.

3מקציפים מיד את התערובת במיקסר במהירות גבוהה 10 דקות, או עד שהקערה קרה למגע. לקראת סוף ההקפצה מוסיפים פנימה את הקפה. אם רוצים, מקפלים לתוך הקצף אגוזים ו/או שוקולד.

4בעזרת שתי כפות מניחים גושים מהקצף באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

5אופים 40-30 דקות, או עד שהעננים סדוקים וקשיחים ונפרדים בקלות מהנייר. העננים מתקבלים פריכים בחוץ ורכים בפנים. לעננים מאוד יבשים וקשיחים אופים בחום של 110 מעלות שעה וחצי.

למגוון תערובות קפה איכותיות

>> בשבוע שעבר הכנו פאדג' בראוניז וקפה, עסיסי למות
>> והנה עוף ברוטב חריימה של תום פרנץ
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il