פאי קרם וניל, ריבת חלב ואגוזים מסוכריםמתחשק לכם מתוק מושקע? בבקשה: בצק קקאו פריך עם קרם ובננות מטוגנות בעיטור ריבת חלב, שברי חלבה ואגוזים מסוכרים![]() צילום: דניאל בר און |
המצרכים :
לבצק:
לקרם הווניל:
לבננה המטוגנת:
אופן ההכנה:1במעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר, הקקאו, הווניל והחמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורים. תוך כדי פעולה מוסיפים את הביצה. ממשיכים לעבד עד שנהיה בצק. (חשוב לא לעבד יותר מדי כדי שהבצק לא יאבד מהפריכות). 2משטחים מעט את הכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות. 3משטחים מעט את הבצק, משמנים קלות את תבנית הפאי ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. מניחים נייר אפייה מעל הבצק ומעליו שעועית או חומוס כדי שהבצק לא יתפח. מכניסים לתנור, וכשהבצק מתחיל להזהיב מוציאים את נייר האפייה והקטניות ומחזירים לתנור לעוד 5 דקות. (180 מעלות). מוציאים את הפאי מהתנור ומניחים בצד לצינון. 4קרם הווניל: מערבלים את כל המרכיבים בעזרת מקציף עד לקבלת קרם יציב. 5מורחים את הקרם בכמות נדיבה מעל בצק הפאי. מזלפים מעל ריבת חלב ומפוררים פירורי חלבה. 6במחבת חמה שמים חופן אגוזים שבורים עם כף סוכר ומערבבים עד לקרמול. מסדרים מעל הפאי לקישוט. 7הבננה: שמים בקערה קמח ומים ומערבבים לעיסה דלילה. טובלים את הבננה בעיסה, מטגנים בשמן רותח כמה דקות עד להשחמה. חותכים את הבננה לפרוסות ומסדרים מעל קרם הפאי כשהיא עדיין חמה. * מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |