עוגיות אספרסו-וויסקי
עוגיות פריכות בטעם עדין של אספרסו ורמז של וויסקי - כל כך קלות להכנה, שזה כמעט לא נעים. אז יאללה, מי מכין קפה?
mako אוכל
פורסם:

הקישור הועתק
המרכיבים
טבלת המרות(130 מנות)
- 200 גרם חמאה רכה
- 3/4 כוס סוכר
- 1 חלבון ביצה
- מנת אספרסו (40 מ"ל) מתערובת קפה חזק
- 2 כפות וויסקי (או ליקר אמרטו)
- 1/4 3 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה
01
מערבבים חמאה וסוכר לתערובת קרמית אחידה (עדיף במיקסר, בעזרת וו גיטרה).
02
מוסיפים חלבון, וויסקי ואספרסו ומערבבים היטב. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים ליצירת בצק אחיד.
03
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מגלגלים כל חלק לנקניק באורך 30 ס"מ בתוך נייר אפייה (לעוגיות מרובעות פוחסים את הנקניק בלחיצה מארבעת הצדדים). מעבירים למקפיא ל-30 דקות. פורסים את הנקניק לפרוסות בעובי של כסנטימטר ומסדרים על נייר אפייה.
04
אופים כ-15 דקות בחום של 180 מעלות. מניחים לקירור מוחלט ושומרים בכלי אטום.
אסתי ידידיה היא בעלת סטודיותופיניםלשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.