עוגת אספרסו ושוקולד לבןאת כל כוסות הקפה של החיים שלנו אנחנו מסכימים ללוות עם העוגה הזאת: שוקולד לבן, אספרסו, וסירופ מתוק ששומר עליה עסיסית![]() צילום: אסתי רותם, mako אוכל |
המצרכים :2 תבניות אינגליש קייק:
לסירופ
אופן ההכנה:1מקציפים ביצים וסוכר לקצף תפוח ובהיר (4-5 דקות). 2תוך כדי הקצפה, מוסיפים בזרם איטי את השמן, אחריו את הווניל ואת מנות האספרסו. מפסיקים את פעולת המיקסר. 3מערבבים את הקמח ואבקת האפייה עם 3/4 מכמות השוקולד ומוסיפים לבלילה. מאחדים בתנועות קיפול בעזרת מרית עד שהקמח נבלע בתערובת ולא יותר. 4מחלקים את הבלילה בין שתי תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה, ומפזרים את שארית השוקולד. אופים בחום של 170 מעלות כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. 5בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה מנת אספרסו, מים וסוכר. מניחים לסירופ לרתוח על אש קטנה במשך 3 דקות. מכבים את האש. מוסיפים את הליקר. 6כשהעוגה יוצאת מהתנור, דוקרים מעט את פני העוגה בקיסם ויוצקים את הסירופ בעזרת כף. מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין. אסתי ידידיה היא בעלת סטודיותופיניםלשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |