עוגת אספרסו ושוקולד לבן
את כל כוסות הקפה של החיים שלנו אנחנו מסכימים ללוות עם העוגה הזאת: שוקולד לבן, אספרסו, וסירופ מתוק ששומר עליה עסיסית

המרכיבים
טבלת המרות2 תבניות אינגליש קייק:
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 3/4 כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 מנות אספרסו (80 מ"ל)
- 2 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 200 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
לסירופ
- מנת אספרסו (40 מ"ל)
- 1/4 כוס מים
- 1/2 כוס סוכר
- 3 כפות ליקר קפה (לא חובה)
אופן ההכנה
מקציפים ביצים וסוכר לקצף תפוח ובהיר (4-5 דקות).
תוך כדי הקצפה, מוסיפים בזרם איטי את השמן, אחריו את הווניל ואת מנות האספרסו. מפסיקים את פעולת המיקסר.
מערבבים את הקמח ואבקת האפייה עם 3/4 מכמות השוקולד ומוסיפים לבלילה. מאחדים בתנועות קיפול בעזרת מרית עד שהקמח נבלע בתערובת ולא יותר.
מחלקים את הבלילה בין שתי תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה, ומפזרים את שארית השוקולד. אופים בחום של 170 מעלות כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה מנת אספרסו, מים וסוכר. מניחים לסירופ לרתוח על אש קטנה במשך 3 דקות. מכבים את האש. מוסיפים את הליקר.
כשהעוגה יוצאת מהתנור, דוקרים מעט את פני העוגה בקיסם ויוצקים את הסירופ בעזרת כף. מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין.
אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.