תאנים בשוקולד לבן וג'ינג'רפינוק של תאנים בציפוי פריך, מלאות בקראמבל פטל משגע על גנאש שוקולד מריראליהב שאשון|מאסטר שף| פורסם24/09/1122:00 ![]() |
המצרכים (4 מנות):לבצק
לקראמבל
לסירופ הסוכר
לגנאש
להגשה
אופן ההכנה:1במעבד מזון, עם וו גיטרה, מערבבים את הקמח, הסוכר, מלח, ביצים, שמרים, מים וחצי כוס שמן כ-10 דקות, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. משמנים את הבצק ומכסים בניילון נצמד. מניחים בצד כ- 40 דקות. 2מרוקנים 12 תאנים. 3להכנת הקראמבל, בקערה נפרדת, מערבבים ביד את השוקולד הלבן, ג'ינג'ר מסוכר, אגוזי לוז, קינמון וחלב מרוכז, עד לקבלת תערובת פירורית. 4ממלאים כל תאנה עד מחציתה בקראמבל השוקולד והאגוזים. 5במרכזה מניחים פטל טרי ומוסיפים עוד קראמבל עד למילוי מלא של התאנה. 6מסדרים את כל התאנים בצלחת ומניחים בצד. להכנת סירופ הסוכר: 7מבשלים 2 כוסות סוכר עם 2 כוסות מים בסיר קטן. 8מוסיפים מיץ מליים שלם, גבעול למון גראס קצוץ, 3 פרוסות ג'ינג'ר וכוכב אניס. 9בוזקים מהסירופ (שומרים קצת בצד לטבילת התאנים בהמשך) על כל התאנים ומניחים את התאנים בהקפאה כרבע שעה. 10מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק. 11מצפים כל תאנה בבצק השמרים, אוטמים היטב ומטגנים עד להשחמה. 12לאחר הטיגון טובלים את כל התאנים בסירופ הסוכר ששמרנו בצד. 13ממיסים 250 גרם שוקולד מריר עם חצי כוס שמנת מתוקה רותחת. מערבבים עד להמסה. 14להגשה, מניחים את כל התאנים על גנאש השוקולד ומפזרים מעל מעט עלי מנטה ואבקת סוכר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |