סלט פירות תאילנדי עם קרם בשלושה טעמיםקינוח טרופי מושלם בליווי קרם פירות עם טוויסטים מפתיעיםעמנואל רוזנצוייג|מאסטר שף| פורסם24/08/1121:00 ![]() |
המצרכים (3 מנות):לפירות
לסירופ הסוכר ובסיס הקרם
לקרם הליצ'י
לקרם הפטל
לקרם התאנים
אופן ההכנה:תחילה, חותכים את הפירות לפרוסות קטנות ומשרים בסירופ הסוכר. להכנת סירופ הסוכר ובסיס הקרם: 1מבשלים בסיר את הסוכר, המים, הג'ינג'ר והלמון גראס, עד שהסוכר נמס, מניחים לצינון וזורקים את גבעולי הלמון גראס. 2מוסיפים את סירופ הסוכר לפירות החתוכים. 3להכנת הקרמים, תחילה מקציפים את השמנת המתוקה. לקרם הליצ'י: 4מרסקים בבלנדר את הליצ'י. 5מחממים במחבת את קרם הקוקוס עם בשר הליצ'י המרוסק ואבקת הסוכר ומצמצמים מעט. 6מחזירים את התערבות לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד ומעבירים לקירור. 7מוסיפים לתערובת הליצ'י הקרה 4 כפות מהקצפת ומקפלים פנימה. לקרם הפטל: 8מרסקים בבלנדר את הפטל, מעבירים לקערה ומוסיפים את הנענע והבזיליקום הקצוצים דק מאד ומקפלים לתוך 4 כפות קצפת. לקרם התאנים: 9מרסקים את תוכן התאנים עם מעט ג'ינג'ר מגורר ומקפלים לתוך 4 כפות קצפת. להגשה: 10בקערה או בתוך קליפת פרי גדול כמו אבטיח או מלון, מניחים את רוטב הליצ'י ומעליו את הפירות המושרים בסירופ הלמון גראס. 11בתאנים המרוקנות, ממלאים את קרם הפטל. ניתן גם למלא בקרם הפטל קליפות ריקות ויפות של לי'צי. כדאי להטביע בקרם גם פטל שלם. בפרי אחר, למשל מלון, ממלאים את קרם התאנים והג'ינג'ר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |