אוכל
אוכל

קציצות אסייתיות

קציצות דגים פיקנטיות ברוטב קארי עם ג'ינג'ר וליים

|מאסטר שף| פורסם21:00
קציצות דגים אסייתיות (תמונת AVI: mako)
Rating:3.321reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

לקציצות:

  • 1 ק"ג פילה דג מוסר ללא עור (או כל דג לבן אחר)
  • כוס עלי נענע
  • 2 פלפל ירוק חריף טרי חתוך לטבעות גסות
  • 4 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד (כ-50 גרם)
  • כוס כוסברה טרייה
  • 2 תפו"א ללא קליפה מגורדים בפומפייה גסה
  • חצי כוס קוקוס טחון
  • 2 כפות משחת קארי מסמן צהוב
  • מלח

לרוטב:

  • 3 כפות קארי מסמן צהוב
  • 3 כפות ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כוס חומץ בהיר
  • 3 כוסות עגבניות בשלות קצוצות
  • ליטר מים
  • כוס וחצי כוסברה קצוצה
  • 10 עלי כפיר ליים
  • 250 מ"ל חלב קוקוס (פחית)
  • מיץ מלימון אחד
  • 10 עלי בזיליקום
  • 3 חצילים תאילנדיים

אופן ההכנה:

להכנת הקציצות:

1מכניסים את כל מרכיבי הקציצות למעבד מזון עם להב חד וטוחנים כ1.5-2 דקות, עד שהחומרים הופכים לעיסה אחידה. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.

2מגלגלים לקציצות בצורת כדור ומקררים. בינתיים מכינים את הרוטב.

להכנת הרוטב:

3מרתיחים את הקארי, הג'ינג'ר, הסוכר והחומץ ביחד עד שכל החומץ מתאדה.

4מוסיפים פנימה את העגבניות. מערבבים כ-2 דקות.

5מוסיפים ליטר מים ומביאים לרתיחה.

6כעת מתבלים בכוס כוסברה, עלי כפיר ליים וחלב הקוקוס וממשיכים לבשל כ-5 דקות.

7מוסיפים את קציצות הדגים לתוך הנוזל ומבשלים 20 דקות ברתיחה עדינה כשהמכסה סגור.

להגשה:

8פותחים את הסיר ומאדים את הנוזלים עד שמסמיך.

9מוסיפים מיץ לימון, בזיליקום ועוד חצי כוס כוסברה. מתקנים במלח ופלפל.

10ב-5 הדקות האחרונות מוסיפים את החצילים התאילנדיים. מגישים חם.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il