שליו ממולא במעטפת עלי גפן ורוטב יין חרוביםסעודה משפחתית חגיגית וטעימה וממש לא מסובכתיוסי אזולאי|מאסטר שף| פורסם07/06/1114:56 ![]() |
המצרכים (3 מנות):לשליו והמילוי
לרוטב
אופן ההכנה:להכנת השליו והמילוי: 1קולים את האורז במעט שמן זית, ממליחים ומוסיפים 2 וחצי כוסות מים קרים. כשהמים רותחים, מנמיכים לאש מינימאלית ומבשלים כ- 20 דקות עד לאידוי מלא של המים. מערבבים בעדינות בעזרת מזלג, מכבים את האש ומניחים את הסיר סגור לעוד 10 דקות. 2מטגנים את הבצל המרוסק בשמן עד להזהבה. 3מוסיפים את הפירות היבשים ומטגנים 3-4 דקות. 4מתבלים במלח ופלפל. 5מעבירים את האורז לקערה ומוסיפים את תערובת הפירות היבשים והבצל. מוסיפים את הכוסברה והצנוברים ומערבבים בעדינות. 6ממלאים את השליו בתערובת (עד למילוי מכסימלי), מסירים את הגרון ומשאירים מעט מן התערובת בצד. 7מטגנים את השליו במעט שמן זית ושיני שום שלמות כ2-3 דקות מכל צד עד להזהבה. 8מניחים אותו בתבנית על גבי נייר אפיה ומכניסים לתנור מחומם מראש על חום של- 220- 200 מעלות למשך כ- 35 דקות. 9מוציאים את השליו מהתנור ועוטפים את כולו בעלי הגפן המשומנים כאשר צידם המחוספס הוא הצד שנוגע בעוף והצד המבריק כלפי חוץ. מכניסים שוב לתנור לכ- 10 דקות. להכנת הרוטב: 10מרתיחים בסיר קטן את היין, הסוכר, מקל הקינמון ו4 חרובים ומצמצמים עד להסמכה קלה. להגשה: 11מניחים את תערובת המילוי שנותרה במרכז הצלחת וליצוק מעט מרוטב היין מעל. 12מניחים את השליו על מצע המילוי בשלמותו וליצוק מעליו כמות נוספת של רוטב יין. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |