פילי צ'יז סטייק - רוסטביף עם בצל מטוגן, פטריות וגבינת אמנטלשילוב חלומי של אנטריקוט צרוב, אמנטל ופלפל קלוי. כל ביס אגדהאיריס כספי|מאסטר שף| פורסם14/09/1121:00 ![]() |
המצרכים (2 מנות):לרוסטביף
לרוטב החזרת ומיונז
לתוספות
אופן ההכנה:להכנת הרוסטביף: 1מפזרים על נתח האנטריקוט מלח ופלפל שחור. 2מערבבים חרדל עם עירית ושום קצוצים ומושחים את הבשר. 3ממיסים את החמאה בסיר רחב ועמוק בחום בינוני/גבוה. 4מניחים את הבשר בסיר החם וצורבים אותו מכל הצדדים. 5ממשיכים לבשל למשך כ- 30 דקות (הופכים את הנתח כל כמה דקות על מנת שהוא יתבשל מכל הצדדים באופן שווה). 6מוציאים את האנטריקוט מהסיר ומניחים בצד לקירור קל. לאחר 15 דקות פורסים את הבשר לפרוסות דקות. להכנת רוטב מיונז חזרת: 7במעבד מזון, מערבבים את החלמונים עם המלח ומיץ הלימון. לאחר דקה, מזליפים באיטיות את שמן הזית פנימה ונותנים לתערובת להתאחד ולהפוך סמיכה יותר (מרקם קצפתי). 8מוסיפים את גרידת החזרת, מערבבים שוב ל-20 שניות נוספות ומניחים בצד. להכנת הבצל והפלפל הקלוי: 9קולים את הפלפל הירוק בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות (בגריל עליון) מכל הצדדים למשך כ- 20 עד 30 דקות עד שקליפת הפלפל משחימה ומוצאים מהתנור. 10מסירים קליפת הפלפל, מפלטים ופורסים לרצועות בעובי של 1 ס"מ. 11מטגנים את פרוסות הבצל במחבת עם חמאה, בחום נמוך עד בינוני ומערבבים מידי פעם (מקפידים שלא יישרף). 12מתבלים את פרוסות הבצל במלח גס ופלפל ומניחים בצלחת בצד. אופן הגשת המנה: 13חוצים את החלה ופותחים אותה. לאחר מכן מכניסים אותה לתנור להשחמה קלה ביותר. 14מורחים את המיונז חזרת על החלק הפנימי של החלה , מפזרים מעט מהבצל ורצועות הפלפל, מניחים את פרוסות האנטריקוט ומתבלים עם מלח ופלפל שחור. 15מכניסים את שאר הבצל ורצועות הפלפל ומעל את הגבינה המגורדת. 16מכניסים את הכריך חזרה לתנור למספר דקות על מנת להמיס את הגבינה. 17מגישים לצד רוטב טבסקו. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |