קציצות בשר ואורז בעגבניות וחציליםקציצות מפתיעות וכל כך טעימות ברוטב עגבניות ונענע טרייה![]() |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מבשלים את האורז בכוס וחצי של מים רותחים עם מעט מלח כ-15 דקות. עד שהוא רך ומוכן לאכילה. 2מטגנים שום במחבת, מוסיפים את העגבניות, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים כ-30 דקות לפחות על אש נמוכה. 3מערבבים בקערה את הבשר והנענע ומתבלים במלח ופלפל. 4מוסיפים את האורז לבשר ומערבבים. 5טוחנים במעבד מזון את תערובת הבשר והאורז. מוסיפים 2 כפות קמח ואת הביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת אחידה 6יוצרים קציצות ומטגנים אותן בשמן עמוק עד להזהבה. כשהן מוכנות, מכניסים אותן לסיר העגבניות. מוסיפים 1/2 כוס מים, מכסים ומבשלים כ-15 דקות. 7בתום הבישול, מניחים את הקציצות בצד ואת הרוטב טוחנים שוב במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים מעט נענע קצוצה. 8מקמחים את קוביות החציל מוסיפים מעט מלח ומערבבים. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. להגשה: 1יוצקים את רוטב העגבניות בתחתית צלחת עמוקה גדולה. 2מניחים את הקציצות ברוטב ומפזרים מעל את החצילים המטוגנים. מקשטים בעלי נענע ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |