אוכל
אוכל

חלה עם מיטבול, חצילים ורוטב איולי

קציצות מהממות עם חרוסת כוסברה ואיולי צלפים בדבש

|מאסטר שף| פורסם21:00
חלה עם קציצות בשר, חצילים ורוטב איולי (תמונת AVI: mako)
Rating:4.417reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (3 מנות):

לקציצות:

  • 400 גרם בשר טחון
  • בצל גדול מגורר
  • כוס עלי כוסברה קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס פרורי לחם
  • 1/4 כוס מים
  • 4 כפות שמן זית

לרוטב העגבניות

  • שמן זית
  • בקבוק רוטב עגבניות
  • כף סוכר
  • 2 כפות פלפל צ'ומה
  • כפית כמון
  • וכפית קימל טחון
  • מלח
  • פלפל
  • כפית זרעי כוסברה טחונה

לרוטב האיולי

  • 2 חלמונים
  • 2 כוסות שמן זית
  • 10 צלפים
  • כפית מלח
  • כף דבש
  • מעט לימון
  • מעט צ'ילי חריף
  • 2 שיני שום

לחרוסת כוסברה

  • כוס עלי כוסברה טריים
  • 1/2 כוס אגוזים
  • 1/2 כוס שקדים
  • 1/2 כוס פיסטוקים
  • כף דבש
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מעט גרידת לימון
  • מלח לפי טעם
  • לחמניה או לחם

אופן ההכנה:

להכנת הקציצות:

1מערבבים את כל מרכיבי הקציצות עם הבשר בקערה ויוצרים קציצות. (בהמשך נוסיף אותן לרוטב המוכן).

להכנת רוטב העגבניות:

2מוסיפים בקבוק רוטב עגבניות לתוך סיר עם שמן זית חם.

3מוסיפים לסיר סוכר, פלפל צ'ומה, ואת התבלינים. מערבבים ומבשלים עד להסמכה.

4את הקציצות שיצרנו, מוסיפים בעדינות לסיר הרוטב ומבשלים כ-30 דקות.

לרוטב האיולי:

5במעבד מזון מערבבים 2 חלמונים.

6לאט ובהדרגה מוסיפים את שמן הזית, הצלפים, מלח, דבש, מעט לימון, צ'ילי ושום. מערבבים עד לקבלת מרקם של מיונז.

לחרוסת כוסברה:

7טוחנים את כל המרכיבים במיקסר עד למרקם פסטו גס.

הגשה:

8לשים בלחם את הקציצות ואיתן רטבים לפי הטעם. מומלץ לשדרג עם ביצה קשה ומלפפון חמוץ.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il