אוכל
אוכל

קארי ירוק של דגים וחצילים

תבשיל דגים טריים בטעמים מופלאים מהמזרח. מנה צבעונית עם ארומה משגעת

|מאסטר שף| פורסם21:30
קארי דגים ירוק של יונתן רושפלד (תמונת AVI: mako)
Rating:2.520reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לציר המרק:

  • בצל ירוק
  • עגבנייה
  • שום שלם
  • כרע עוף / אדרה של דג

לדג והרוטב:

  • 1 קופסא של חלב קוקוס
  • ג'ינג'ר טרי
  • 2 כפות קארי ירוק
  • 2 חצילים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 6 עלי כפיר ליים
  • 1 כוס עלי כוסברה
  • 1 כוס עלי תרד טרי
  • 1.2 קילו פילה דג ים (דניס, לוקוס, בס או פרידה) בקוביות גדולות
  • 1 כוס עלי בזיליקום טרי
  • מלח
  • מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

1מכינים מרק מבצל ירוק, עגבנייה, שום שלם, כרע עוף / אדרה של דג.

2מרתיחים בסיר רחב את המרק המוכן, חלב הקוקוס, הג'ינג'ר והקארי הירוק.

3ברגע שהנוזל רותח מוסיפים את קוביות החצילים ועלי הכפיר ליים, מכסים ומבשלים על אש בינונית 25 דקות.

4מוציאים כוס מהנוזל החם ושמים בבלנדר יחד עם עלי הכוסברה והתרד. טוחנים היטב ומחזירים לסיר.

5מוסיפים גם את קוביות הדג ועלי הבזיליקום וממליחים. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד 4 דקות.

6מגישים מיד על אורז לבן.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il