"מצטערת על בחירת המילים": אחרי הדרמה בגמר, הדס בנדל מ"מאסטר שף" מגיבה
חוץ ממנות מבריקות, הדס בנדל השאירה אחריה גם רגע שהצליח לעורר סערה בגמר "מאסטר שף" כשנפגעה מחברתה לתוכנית על בחירת חומר גלם שערער אותה לחלוטין. בריאיון ל-mako, היא מגיבה לתקרית ה"נבגדת", מדברת על הניצחון שפוספס - וכן, גם משיקה פופ-אפ של היום שאחרי


את אירוע הגמר של "מאסטר שף", הדס בנדל התחילה דווקא במקום פחות טוב. המנה הראשונה שלה זכתה לניקוד הכי נמוך ובמנה השנייה היא התמודדה עםמשבר קולינרי ואישימול הפיינליסטית ניצן אהרן. בסופו של דבר, היא הצליחה להתעלות על עצמה והכינה מנות מבריקות שהרימו אותה ישירות אל המקום השני והמכובד מאוד. רגע אחרי, תפסנו אותה לריאיון על אירוע ה"נבגדת", הביקורות שמלוות אותה מההתחלה על הדרך בה היא מבשלת וגם על היום שאחרי התוכנית.
במשימה השנייה של הגמר, נדרשו המתמודדות לבחור את חומרי הגלם שלהן בעצמן בהפרשי זמן של עשרים דקות. מי שנכנסה ראשונה למזווה, הייתה אהרן שהחליטה שזו ההזדמנות שלה לבשל הומאז' למנת הדגל של סבתא שלה ז"ל. היא שלפה נתח של פילה בקר, החלטה שהשאירה את בנדל הצמחונית מודאגת במיוחד. ראינו אותה מתקשה במשימות קודמות שכללו עוף, אך בלחץ הגמר היה נדמה שהדברים הופכים אישיים, כשהיא פנתה לאהרן ואמרה לה: "אני מרגישה נבגדת".
הרגע הדרמטי התפשט מהר ברחבי הרשת וכלל קשת רחבה של תגובות, חלקן מבינות את נקודת מבטה של בנדל אבל היו גם כאלה שלא ממש. "ניצן ואני היינו חברות קרובות לאורך כל תקופת הצילומים, הייתה שם חברות שהיא מעבר לתחרות. האמנתי בה ובאוכל שלה, היא הוכיחה כמה היא ראויה להגיע עד הסוף. לאורך כל העונה היא גם תמכה בי במשברים שעברתי, עמדה לצדי וידעה לאפס אותי במשימת הכאוס של רז רהב, וגם במשימת העוף השלם. היא ידעה כמה קשה לי עם הדבר, לכן הופתעתי כשהיא שלפה את הפילה כחומר הגלם הראשון. חשוב להבין - השופטים אמרו שאנחנו בוחרות חומרי גלם שצריך לשלב במנה, לא בהכרח שהם צריכים להיות המרכזיים בתוכה. לכן לקחתי קשה את הבחירה של ניצן, כי מבחינתי באותו רגע חשבתי שהיא יכלה לקחת כל חומר גלם אחר כדי להביא את מנת הגולאש שהיא רצתה לבשל כמחווה לסבתא שלה ז"ל. היום מבחינתנו האירוע הוא מים מתחת לגשר, שמנו את זה מאחורינו ואני מצטערת על בחירת המילים שלי בגמר", הסבירה הבשלנית על התקרית.
השתמשת במונח די קשוח: "נבגדת". באמת הרגשת ככה באותו רגע? עדיין מרגישה ככה?
"המילים בהן השתמשתי הגיעו ממקום של חוסר הבנה של הבחירה שלה ברמה החברית - לא ברמת התחרות. כאדם רגיש, הסתנוורתי מהדבר ולא הצלחתי לחשוב בבהירות באותו רגע. היה לי מאוד קשה עם העובדה שאני מבשלת בגמר מנה שאני לא מאמינה בה, מחומר גלם שאני מרגישה לא מחוברת אליו. בדיעבד זה היה לא נכון להגיד את המילים האלה, כי ניצן לא עשתה שום דבר במכוון כדי לבגוד או לפגוע בי. בסוף זו תחרות וזכותה של ניצן לבחור את חומר הגלם שהיא חשבה שיקדם אותה לדו-קרב. ליבנו בינינו את הדברים, היא הסבירה לי את הבחירה שלה ואני התנצלתי על המילים הקשות שאמרתי. בדיעבד אני מבינה ומכבדת את הבחירה שלה. היא באמת הוכיחה לי שאני מסוגלת להתמודד עם כל אתגר, כולל פילה בקר במנת גמר".
נראה שאנשים מתקשים לתפוס את זה שאת גם מכינה אוכל מדהים וגם עובדת מבולגן.
"קיבלתי המון ביקורות ותגובות מאוד קשות על ההתנהלות שלי ועל האופי שלי. אנשים לא מצליחים להבין איך מצד אחד אני מאובחנת עםOCDונטיות פרפקציוניסטיות ומצד שני עובדת כל כך מבולבל ומפוזר. מה שהם לא מבינים זה שאצלי זה מתאפיין בדברים אחרים ולא בסדר וארגון. הנטיות הפרפקציוניסטיות שלי באות לידי ביטוי במטבח בהקשרים של תהליכים טכניים, טכניקות, ידע קולינרי ובמרקם והטעם הסופי שהם המצפן שלי וצריכים להיות מדויקים. הבישול עצמו נכון אבל כל התהליך מסביב מאוד מבולגן כי אני רצה מהר כדי להספיק את כל מה שיש לי בראש. אני צריכה את הכאוס ואת הבלגן כדי לתת לדמיון להפליג וליצירתיות לבוא לידי ביטוי וזה משהו ששירת אותי בתחרות ברמת הטעם והמחשבה מאחורי המנות שהגשתי. בחרתי לתעדף את הטעם של המנה ולא לבזבז את הזמן על לסדר. אני לא בשלנית קונבנציונאלית ואני באמת קצת עוף מוזר, אבל זו אני".
מה הרגשת ברגע בו הכריזו על יובל בתור הזוכה? הפער ביניכם היה ממש קטן, זה כמעט היה שלך.
"נכנסתי לגמר בידיעה גמורה שיובל לוקחת. אני חושבת שהיא פנומנלית, יש לה שפה, אמירה וחותמת שלה וכל מנה שלה נראית כמו ציור וטעימה בצורה שקשה להסביר. יש לה יכולת מדהימה לפאר חומרי גלם פשוטים, להעצים אותם ולהפיק מהם את המירב בצורה מאוד ייחודית. היא יודעת לשלב טעמים שאני אפילו לא הייתי מעזה לדמיין, אני חושבת שהיא עשויה מחומר של מישלן. רמות של חשיבה אמנותית ויכולות ביצוע שאני יכולה רק לחלום עליהן. להיות הסגנית שלה זו מבחינתי זכייה".
איך ייראו החיים ביום שאחרי התוכנית? מה את מתכננת מבחינה קולינרית?
"הבנתי על עצמי שאני מאוד רוצה להתעסק באוכל ולהביא תרבות של כבוד לחומרי גלם ותהליכים טכניים. המטרה שלי בסוף היא להנגיש את כל הידע הקולינרי שיש לי בראש, כי אני חושבת שזה הייחוד שלי וזה גם מה שהופך אותי לבשלנית טובה. אני בטוחה שיש קהל שצמא כמוני להבין ולהעמיק בתהליכים שמאחורי הבישול, אנשים שיודעים לבשל אבל היו רוצים להעלות רמה ולהעשיר את הידע שלהם. חוץ מזה אני רוצה לאפשר לאנשים לאכול את האוכל שלי ולא רק באמצעות מתכונים שאעלה לאינסטגרם. כבר בחודש הקרוב בתאריך 4/12, אני עורכת ערב פופ-אפ ב'אלה פלה' ברחובות. אני בונה תפריט קונספט שיחבוק את אגן הים התיכון וידבר בדיוק את השפה שאני רוצה להעביר. מזמינה את כולם לבוא לחוות את האוכל שלי גם במציאות ולראות שאני לא עובדת כל כך מבולגן ודווקא עושה אוכל מאוד טעים".