mako
פרסומת

קוריאה פינת אמריקה: טרנדי האוכל הכי הזויים שכבשו את הרשת

אחרי שטיקטוק הפך למגרש המשחקים הכי יצירתי של עולם הבישול, אפשר לומר בביטחון שמתכונים כבר לא רק נרשמים בסירים - הם הופכים לוויראליים. מפונץ' קוריאני הצבעוני לבצל ממולא אלה הטרנדים שהסעירו את הפיד וגרמו לנו לרוץ למטבח. רגע לפני ש"מאסטר שף" חוזרת למסך, זה הזמן להיזכר במה שכולנו כבר ניסינו, או לפחות שמרנו כדי להכין

דסק קשת 12
mako
פורסם:|עודכן:
טרנד מלפפונים לוגן
צילום: טיקטוק, טיקטוק
הקישור הועתק

אחד הדברים היפים באוכל הוא שלמרות שבסוף גורלו לסיים על הצלחת הפרטית שלנו, יש סביב כמעט כל דבר מחשבה וסיפור גדולים מאיתנו. הרשתות החברתיות הפכו בישול והתפשטותם של מתכונים לעסק קל, יעיל, מגרה, ומושחת הרבה יותר.

רגע לפני שחוזרת "מאסטר שף" (פרק הבכורה מחר, שני, אחרי החדשות, קשת 12) למסך ואיתה סיפורם של עשרות עם אוכל טוב - הגיע הזמן לדבר על המאכלים שכולם כבר מדברים עליהם. אלו המתכונים וטרנדי הבישול הכי חמים של השנה החולפת, שנקווה שאלו המתמודדים על כרטיס הכניסה לנבחרת לא ייקחו מהם הרבה מדי השראה.

"מעוף ביצים" ("Egg Flight")

השם לא ממש מדויק, אבל העיקרון מעניין. אלו לא חייבות להיות ביצים - אפשר להשתמש בכל מאכל אחר בגודל ביס. העיקר הוא "לקשט" כל אחד מהם בתוספת מגרה אחרת, ולבחון איזה ביס יהיה הטוב ביותר.

הוואצ'י (Hawache)

הוואצ'י(화채) הוא פונץ' פירות קוריאני מסורתי, שמשמעות שמו היא "מי פרחים". הוא מרענן ומתוק, ולרוב מוכן על בסיס של מים, חלב או משקה ממותק אחר. בגירסה המקורית שמים בפנים עלי פרח, אך בוריאציה הטיקטוקית המושחתת מוסיפים סוגי פירות שונים, חלב וג'לי. ללא ספק מדובר בממתק מרענן.

פרסומת

בצל מורתח (Onion Boil)

"רתיחת בצל" או בשמה המוכר האוניון-בויל מכסה קבוצת מתכונים שבהם מעורב בצל לבן שלם. הוא ממולא בחמאה ותבלינים, ומתבשל בתנור, בגריל או בנינג'ה. הטעם המקורמל של הבצל והמילוי העשיר מעצימים את הטעם - ויש אין ספור דרכים להכין אותו.

"תולעת"

הטרנד הכחול-לבן הראשון ברשימה, שהשרישה יוצרת תוכן ישראלית בשם שניקה. זה אולי נראה כמו ספרינג רול, אבל מדובר בנשנוש אסייתי עשיר בירקות, עטוף באצה ובדף אורז כמעט כמו בוריטו. הרשת גועשת בסרטונים של אנשים נהנים לאכול את ארוחת הביניים, ומודים לשניקה על התגלית (מתכון נוסף מדפי אורז).

פרסומת

טוקבוקי דפי אורז

אם בדפי אורז עסקינן, אחד המתכונים שכבשו את הרשת הוא גירסה בריאה וקלה למאכל הקוריאני טוקבוקי. בישראל, כמו שרק ישראלים יודעים, כורכים את דפי האורז סביב מקל עסיסי של גבינה, ומבשלים ברוטב רוזה מושחת במיוחד. אומנם מדובר בעיוות של המאכל המקורי, אבל יוצא טעים מאוד.

קראמבל קוקיז ("Crumble Cookies")

באמריקה נמכרות עוגיות בטעמים שונים בקונדיטוריית "Crumble Cookies", אבל מה שהתחיל כטרנד של טעימה וסקירה הפך עד מהרה לשיגעון של עוגיות. גדולות, קטנות, מבוססות שוקולד או מרכיבים אחרים - העוגיות הקלאסיות (והפחות קלאסיות) חזרו לאופנה והן כאן כדי להישאר בכל טעמיהן.

פרסומת

סלט המלפפונים של לוגן

אי שם מעבר לים, בחור בשם לוגן החליט לשדרג את צריכת הירוקים שלו והפך את המלפפון השגרתי שלו לסלט מפואר, מצופה ועשיר ברוטב. הוא הכין מלפפונים אסייתיים, בתיבול שמנת וסלמון, לימוניים ועוד טעמים יצירתיים. סלט המלפפונים הקל מאוד להכנה, שבסך הכל משקשקים חזק בתוך צנצנת, הפך עד מהרה לאחד הטרנדים החמים והקלים ליישום בבית.

כופתאות מרק ("Soup Dumplings")

אנחנו אוהבים רטבים, מרקים ובכללי כל דבר שיהפוך את האוכל שלנו לפחות יבש. לכן כשהוסיפו לכיסון מסורתי, כזה שבדרך כלל ממולא בבשר ובירקות, מרק - ההנאה מוכפלת. כופתאות המרק לא רק מעוטרות בשמן צ'ילי ורטבים אסייתיים, אלא יש בתוכן ציר מרק של ממש, כזה שמתפוצץ בפה. בעקבות ההצלחה של המוצר בחו"ל, התחילה להימכר גם גירסה ישראלית שהצליחה לא פחות.

פרסומת

מאצ'ה

לא חשבתם שנוכל לדבר על טרנדים באוכל בלי להזכיר את האבקה הירוקה היפנית שכבשה את העולם בסערה. השנה מאצ'ה מזמן לא הפכה להיות רק משקה, אלא ממש תרבות. מוסיפים אותה גם לקינוחים, לחמים ומאפים לא רק בשל צבעה הירוק הבוהק אלא גם בגלל טעם התה המיוחד. יש כאלו שעוד מתעקשים שזה דשא, אבל גם הם בסוף יעלו על הרכבת.

מאצ'ה
מאצ'ה|צילום: By Dafna A.meron, shutterstock
מצאתם טעות לשון?