mako
פרסומת

סמדי מעמידה סירים: שומר ממולא

השומר הוא אחד מירקות החורף האהובים עליי במיוחד. השבוע מילאתי אותו בבשר טחון, וקיבלתי מנת מלכים חורפית מקסימה. בואו, תנסו גם

פורסם:
הקישור הועתק
שומר ממולא
שומר ממולא. יופי של ירק חורפי|צילום: סמדר וקנין, mako

תבשילים ביתיים זה תמיד כיף, אבל בחורף זה כיף אפילו יותר. החורף הוא למעשה זמן האיכות שלנו בבית, בין התבשילים, ובזכות הירקותהמקסימים של העונה הזאת הבילוי במטבח הופך לעונג צרוף. מבין ירקות החורף אני אוהבת במיוחד את השומר– גם חי וגם מבושל. לכן אני חולקת אתכם הפעם מתכון יחיד במינו של שומרממולא– כולל צילומים של אופן ההכנה (אתם רואים, אני קוראת את ההערות שלכם!). שיהיה בתיאבון!

שומר ממולא

המצרכים:
2 ראשי שומר (רצוי שיהיו מלאים ובבוניים)
4 גבעולי כרפס (סלרי), עם העלים
1/2 חבילהכוסברה
1/2 חבילהפטרוזיליה
1/4 חבילהשמיר
300 גרםבשר טחוןבקר
200 גרם חזה עוף טחון
4-5 תחתיות ארטישוק (מוכרים בכל סופר במדור הקפואים)
1/2 חבילהאפונהירוקה
1 בצל גדול
1תפוח אדמה

תבלינים:
1 כף ראס אל חנות
1 כפיתכורכום
1 כפית פלפל לבן
1 כף אבקת מרק עוף
3 כפות שמן

אופן הכנה:

1. שמים את שני סוגי הבשר בקערה. מגררים פנימה על פומפייה דקה חצי מהבצל (על הצד הדק ביותר של הפומפייה) ואת תפוח האדמה.

2. קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה דק דק, מוסיפים לתערובת ומערבבים. מוסיפים ראס אל חנות, 2 כפות שמן ו-1/4 כוס מים, מערבבים טוב ומוסיפים מלח לפי הצורך. מניחים בצד.

3. חותכים את הקצה התחתון של השומר ומתחילים לפרק עלה עלה (ראו בתמונה). נותנים לחיצה פנימה בכל עלה, כך שייווצר מעין פרח סגור.

שומר ממולא - שלב המילוי
ככה ממלאים את השומר, עלה עלה|צילום: סמדר וקנין, mako

4. פורסים את חצי הבצל השני לפרוסות ומטגנים בסיר גדול. חותכים את גבעולי הכרפס לחתיכות באורך 6 ס"מ ומוסיפים על הבצל. מוסיפים גם את חתיכות השומר שהורדנו מהקצה, ומניחים לאידוי קצר.

5. ממלאים את השומר, לוחצים ומניחים בסיר עם הסגירה כלפי מטה. מוסיפים מים חמים עד לגובה השומר, ומתבלים בכורכום, פלפל לבן ומרק עוף. מכסים ונותנים בישול של 15 דקות.

שומר ממולא - טיגון הבצל
תכף נוסיף לפה את שאריות השומר|צילום: סמדר וקנין, mako

6. חותכים את ראשי הארטישוק לרבעים ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את האפונה ואת השמיר הקצוץ.

7. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 30 דקות. אם נשארים נוזלים, מורידים את המכסה ומבשלים עד שהם מתאדים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון:שומר ממולא