מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.
יש לי מוטו בחיים: אני אף פעם לא זורקת אוכל. תמיד כשאני מבשלת אני משתדלת לחשב במדויק את הכמויות לפי הסועדים, אבל מה לעשות, לפעמים אני טועה. בשבת האחרונה מצאתי את עצמי עם נתח סלמון במשקל 250 גרם - כמות נהדרת למנה אחת, אבל מה עושים כשאתם שניים? חשבתי וחשבתי, ובסוף הכנתי טרטר, או יותר נכון סלט סלמון פשוט מדהים, שמגישים עם טוסטונים. צירפתי אליו כוס יין לבן - וקיבלתי ארוחת בהריים מושלמת.
סלט-טרטר. יצירת מופת משאריות דג|צילום: אינה קראבצקי, mako
טרטר סלמון קיצי
המצרכים: 200-250 גרםסלמוןטרי, חתוך לקוביות חופן עלי כוסברה קצוצים כף עלי נענע קצוצים קבע פלפל ירוק חריף קצוץ דק רבע פלפל אדום (גמבה) קצוץ דק 2-3 גבעולי בצל ירוק קצוץ 1/4 כוס אננס טרי חתוך לקוביות קטנות חופן עלירוקט(ללא הגבעולים הקשים) מלח גס פלפל שחור מיף מחצי לימון כפית שמן שומשום שמן זית
אופן ההכנה:
1. פשוט מערבבים את הכל, מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון ומוסיפים את השמן.