mako
פרסומת

לבשל כמו מאסטר שף: סטייק לוקוס עם סלט מנגולד חם

אחרי עוד סוף שבוע עם הרבה יותר מדי אוכל, החלטתי ללכת על יום ללא פחמימות. 20 דקות אחרי זה ניצבתי מול ארוחה חלבונית מקסימה

פורסם:
אינה עולה לגמר
אינה עולה לגמר.
הקישור הועתק
אינה קראבצקי מבשלת במטבח הביתי
אינה בפעולה. יש חיים גם בלי פחמימות|צילום: mako

אחרי סוף שבוע גדוש בארוחות, שכללו מגוון מנות ראשונות, אינסוף מנות עיקריות ועוד מידה לא מבוטלת שלקינוחיםיצירתיים, תקף אותי צורך עז להרגיע ולאזן קצת את הגוף, והחלטתי לוותר על פחמימות ליום אחד. בסוף היום, כשההתנזרות הזו התחילה להעיק, החלטתי לפצות את עצמי במנת חלבון מכובדת - הלכתי לסופר, ובלי לחשוב פעמיים השקעתי את מיטב כספי בסטייק לוקוס מהמם. במה שנשאר מהתקציב קניתי חבילה של עלימנגולדואשכול עגבניות שרי. אחרי 20 דקות פינקתי את עצמי בסטייק לוקוס צרוב עם פרפום עגבניות וסלט מנגולד חם.

סטייק לוקוס עם סלט מנגולד חם

המצרכים:
סטייק\פילה לוקוס במשקל 250 גרם

לרוטב:
200 גרם עגבניות שרי חצויות
2 כפות שמן זית
שן שום פרוסה
2 עלי מרווה
2 עיגולים של פלפל ירוק חריף
כפית חמאה
שמן זית
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס

למנגולד:
4 עלי מנגולד מנוקים מהגבעול וחתוכים לרצועות
2 שיני שום פרוסות
4 עיגולי פלפל חריף
שמן זית
מיץ מרבע לימון
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס

סטייק לוקוס עם סלט מנגולד חם
סטייק לוקוס. הבאסה היחידה היא המחיר|צילום: אינה קראבצקי, mako

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן שמים את העגבניות עם מעט שמן זית וקורט מלח, ומבשלים על אש גבוהה 7 דקות.

2. מורידים מהאש ומעבירים את הכל דרך מסננת דקה. מחזירים את הנוזל לסיר, מוסיפים את השום, הפלפל החריף ועלי המרווה ומצמצמיםכשתי דקות. מוסיפים את החמאה ומורידים מהאש. מתקנים תיבול.

3. מחממים מחבת גדולה עם שמן זית ומוסיפים את עלי המנגולד, השום והפלפל החריף, מלח ופלפל שחור. מקפיצים כשתי דקות, מוסיפים את מיץ הלימון ומורידים מהאש.

4. מתבלים את הלוקוס במלח וצורבים במחבת חמה עם מעט שמן זית כשלוש דקות מכל צעד (או עד שמזלג ננעץ בקלות).

5. להרכבת המנה מניחים את הדג בצלחת, ומסדרים לידו את המנגולד. מטפטפים מעל הכל מהרוטב ומעט שמן זית, ומגישים.