שניצל אפוי על מג'דרה של אינה (צילום: אינה קראבצקי)
שניצל אפוי על מג'דרה. גורמה ב-40 דקות | צילום: אינה קראבצקי

זה היה היום האחרון של חופשת חנוכה. איה ואני תכננו להעביר אותו יחד באווירה ביתית ושקטה, בעיקר כי אחרי 7 ימים של חג כבר לא היה לנו כוח להמציא משהו יצירתי יותר. אבל אז צלצל הטלפון, ומצדו השני הייתה חברתי הטובה, שביקשה (או יותר נכון התחננה) לבוא לבקר עם שני ילדיה, כי גם לה קצו כל הרעיונות היצירתיים. הרעיון דווקא שימח אותנו, אבל מיד ידעתי שבתור מי שנושאת את התואר "מאסטר שף", אני אמורה להכין משהו סביר לאכול, ולא לחתום את היום במגש פיצה.

תכולת המקרר שלי לא הייתה מלבבת במיוחד, אבל מכיוון שתמיד יש לי חזה עוף קפוא, ידעתי שאני כבר אמצא מה לשדך לו. כעבור ארבעים דקות הונחה על השולחן מנה של שניצל עוף אפוי עם מג'דרה מאורז מלא, על מצע טחינה מלאה.

שניצל אפוי עם מג'דרה

המצרכים:
חצי קילו חזה עוף, חתוך למלבנים (4 על 6 ס"מ)
2 ביצים
2 שיני שום קצוצות דק
חצי כוס קמח
כוס פירורי פנקו
מלח ופלפל
בצל בינוני חתוך דק
1 כוס אורז בסמטי מלא
חצי כוס עדשים שחורות (בלאק קוויאר), שטופות היטב
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
שמן זית
חצי כוס טחינה גולמית משומשום מלא
חצי כוס מים קרים
מיץ מחצי לימון
לקישוט: עגבניות שרי חצויות

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר בינוני כ-4 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצל, מטגנים עד שהוא מזהיב ומוסיפים את האורז. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים היטב ומטגנים כשתי דקות.

2. מוסיפים את העדשים ו-3 כוסות מים חמים, ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה.

3. כשהאורז מוכן מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומורידים מהאש.

4. מחממים תנור ל-200 מעלות.

5. מכינים את השניצלים: מערבבים טיפה את הביצים, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את השום. מתבלים את חזות העוף במלח ופלפל, טובלים תחילה בקמח, אחר כך בביצה ולבסוף בפירורי הפנקו. מסדרים על תבנית עם נייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית ואופים בתנור החם כעשר דקות.

6. להכנת הטחינה מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, המים ומיץ הלימון, ומוסיפים מעט מלח.

7. מרכיבים את המנה: יוצרים עיגול של טחינה במרכז הצלחת, עורמים עליו את המג'דרה ומעליה מסדרים את השניצל (ניתן לפרוס אותו לרצועות). מקשטים בעגבניות וזולפים מעט שמן זית.

>> המנה של סמדי לחורף: תבשיל בשר עם גרגירי חומוס