אוכל
אוכל

פאפא אל פומודורו איטלקי

פאפא אל פומודורו הוא מרק עגבניות איטלקי עשיר ומפתיע, עם חתיכות לחם כפרי שמתפוררות בפנים טוב טוב והופכות אותו לסמיך וכיפי. פספסתם את החופשה בטוסקנה השנה? בקטנה, כף אחת ואתם שם

|מאסטר שף, שסטוביץ| פורסם07:33
פאפא אל פומודורו (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.872reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (3 מנות):

  • חצי כוס שמן זית
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 קופסה קטנה של עגבניות חתוכות קוביות
  • 1 קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות
  • 2 כוסות ציר ירקות או עוף
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית סוכר
  • 250 גרם לחם כפרי בן 3 ימים, חתוך לקוביות קטנות
  • כוס עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר עמוק 2 כפות שמן זית. מוסיפים את השום ואת קופסאות העגבניות. מביאים לרתיחה.

2מבשלים כ-5 דקות ומוסיפים את הציר, המלח, הפלפל והסוכר.

3מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות. מוסיפים את הלחם ומערבבים היטב, רצוי בעזרת מטרפה, עד שהלחם מתפורר אל תוך המרק.

4מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את יתרת שמן הזית, עד שהמסה מתאחדת. מוסיפים את עלי הבזיליקום, מערבבים ומסירים מהאש.

5בודקים טעמים, מעבירים לקערות הגשה ומזלפים מעט שמן זית.

*ניתן לקשט בעלה בזיליקום.

תגיות:עגבניות
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il