מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

כדורי שוקולד

כדורי שוקולד של הילה אלפרט: טעם הילדות בשדרוג של שוקולד אמיתי

מצעד האוכל הישראלי
פורסם:
הקישור הועתק
כדורי שוקולד של הילה אלפרט28970
כדורי שוקולד עם שוקולד אמיתי|תמונת AVI: מצעד האוכל הישראלי

זמן הכנה: רבע שעה
זמן עבודה: רבע שעה
כשרות: כשר חלבי
רמת קושי: כל אחד יכול

מרכיבים:

250 גרם ביסקוויטים פתי בר
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
4 כפות חלב
1 כף סוכר
50 גרם חמאה

לקישוט:

שבבי שוקולד לבן
סוכריות צבעוניות
פתיתי קורנפלקס

אופן ההכנה:

1. יש שתי שיטות לריסוק הביסקוויטים: מכניסים אותם לתוך שקית כפולה ומרסקים עם מערוך לפירורים קטנים, או שמכניסים למעבד מזון וטוחנים.
2. את שאר החומרים ממיסים בסיר, מעל סיר נוסף שבתוכו מים רותחים קלות (בן מארי).
3. מערבבים את שברי הפתי בר יחד עם עיסת השוקולד המומסת בקערה לעיסה אחידה.
4. יוצרים מהעיסה כדורים ומניחים על מגש.
5. לקישוט: מגלגלים את הכדורים בתוך צלחות שבתוכן ציפויים שונים.
6. את הכדורים המקושטים מעבירים לגביעי נייר (מנג'טים), ומעבירים לצינון במקרר.

>> הנה עוד מתכון פשוט ומהיר לכדורי שוקולד