
בראוניז עם פיצוחים לט"ו בשבט (פרווה)מחפשים קינוח מקורי לכבוד ט"ו בשבט? עם כל הכבוד למגשי הפיצוחים והפירות היבשים, יש לנו הרגשה חזקה שהבראוניז האלה יעשו את העבודה הכי טוב. כל ריבוע מקבל טופינג אחר ואפשר להשתולל עם שילובים וצבעים![]() צילום: מירי צדוק, עוגה לשבת |
לכבוד ט"ו בשבט, החג הכי יפה בשנה, הכנתי בראוניז מקושטים בפירות יבשים. חשבתם להיות מקוריים? במקום להגיש צלחת פיצוחים לאורחים שלכם, תגישו להם בראוניז שבכל קובייה מופיע אחד מפירות ארצנו, הפירות היבשים שמסמלים כל כך את החג הזה. הם גם יאכלו בראוניז טעים וגם ייהנו מהציפוי. בכל קובייה שמתי משהו אחר, מתכון קל ופשוט לבראוניז שישבה את ליבם של האורחים ובני הבית. המתכון הזה לבראוניז הוא פרווה אבל אפשר לחליף את הקרם קוקוס לשמנת מתוקה. מעדן מיוחד לט"ו בשבט, ולכל השנה המצרכים :לבלילה:
תוספות אפשריות:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2ממיסים את השוקולד והשמן בשיטת בן מארי (סיר עם מים רותחים ומעליו קערה) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה (אפשר גם להמיס במיקרו). 3מקררים את תערובת השוקולד. 4מערבבים בקערה נפרדת את שאר החומרים: קודם מקציפים קלות את הביצים, מוסיפים את הסוכר, מוסיפים את תערובת השוקולד שהתקררה, קרם קוקוס, וניל ולבסוף מוסיפים את הקמח ומאחדים לקבלת תערובת אחידה. 5מעבירים את הבלילה לתבנית מרובעת משומנת או מרופדת בנייר אפייה (פה השתמשתי בתבנית מחולקת). מפזרים את התוספות שרוצים על גבי הבלילה. 6מכניסים לתנור ואופים חצי שעה. 7מוציאים מהתנור ומורחים בנדיבות דבש או מייפל על הפיצוחים. המתכון המקורי ועוד מתכונים מעולים באינסגרם עוגה לשבת או באתר בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |