
קציצות טונה ב-5 מרכיביםקציצות חלומיות שגם לא דורשות מאמצים מיוחדים וגם ימצאו שימוש לחלק מפחיות הטונה שנאגרו לכם במזווה. הן יגזלו מכם רק 5 מרכיבים וגג רבע שעה עבודה, ויש גם לא מעט אופציות להרפתקנים שמחפשים איך לשדרג אותן
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
|
המצרכים :לכ-12 קציצות קטנות:
אופן ההכנה:1 מסננים את טונה (מהשמן או המים). 2 מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת לתערובת אחידה.
3 מגלגלים את התערובת לקציצות במשקל 30 גרם כל אחת. 4 מטגנים במעט שמן במחבת עד להזהבה משני הצדדים. אפשר גם לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות עד הזהבה (מרססים את נייר האפייה בשמן, וגם את הקציצות עצמן), ומגישים.
מעט גרידת לימון/כפית מיץ לימון 2 שיני שום כתושות כפית חרדל 1 ס"מ ג'ינג'ר מגורד כף סרירצ'ה כף ממרח לימון כבוש רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב
קציצות טונה מוכנות. תרגישו חופשי להוסיף מה שבא לכם | צילום:
רון יוחננוב, mako אוכל
שאלות תשובותאפשר להקפיא את הקציצות? כן. אפשר להוסיף עוד ירקות? בהחלט! אפשר להוסיף גזר מגורר, קישוא או זוקיני מגורר וסחוט, דלורית מגוררת, תפוח אדמה מגורר (לא מבושל) או תפוח אדמה מבושל מעוך לפירה. אם מוסיפים הרבה תוספות - ייתכן שיהיה צריך לתגבר את התערובת בעוד ביצה. אפשר להוסיף תבלינים? בטח, כל תבלין שאוהבים. שילוב של כורכום, כמון ופפריקה יכול לעבוד כאן מצוין. במה אפשר להחליף את פירורי הלחם? קמח מצה, שיבולת שועל טחונה (קוואקר), אורז או קינואה מבושלים, שקדים טחונים. ואם אין מעבד מזון? אין בעיה, קוצצים את הבצל דק ומערבבים את כל המרכיבים ביסודיות בקערה.
|