אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

עוגת גבינה של בית מלון

עוגת גבינה חמה כמו שמגישים בארוחות בוקר של בתי מלון – רכה ונימוחה, עם אבקת סוכר מעל וקצת מייפל

|אם לסבתא היה מיקסר| פורסם09:00
עוגת גבינה של בית מלון של קרין גורן (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
צילום: דניאל לילה, mako אוכל
Rating:4.5315reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1/2 1 ק”ג גבינה לבנה 5% שומן
  • 1/4 1 כוסות סוכר (250 גרם)
  • 6 ביצים
  • 1 חב’ אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1/4 כוס קמח (40 גרם)
  • 1/4 כוס קורנפלור (40 גרם)
  • 1 כוס צימוקים (רק אם רוצים) (150 גרם)

להגשה:

  • סירופ מייפל או דבש

אופן ההכנה:

עוד מתכונים לשבועות

1מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור (ליצירת סביבה עשירה באדים).

2בקערה גדולה טורפים גבינה וסוכר ומניחים בצד ל-5 דקות עד שהסוכר נמס. טורפים פנימה (לא מקציפים!) ביצים.

3מעבירים כשליש מהתערובת לקערה קטנה יותר. מוסיפים (לקערה הקטנה) אינסטנט פודינג, קמח וקורנפלור. טורפים היטב עד שכל הגושים נעלמים. מחזירים את התערובת מהקערה הקטנה לגדולה ומערבבים. מערבבים פנימה צימוקים, אם רוצים.

4מוזגים את תערובת הגבינה לתבנית מלבנית גדולה ומשומנת (27X33 ס”מ) ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה תפוחה בשוליים ויציבה כמעט לגמרי (מעט רוטטת כשמזיזים את התבנית). העוגה אמורה להישאר בהירה (רק מתחילה להזהיב).

5מצננים מעט עד שהעוגה חוזרת לנפחה המקורי ומתייצבת מספיק כדי לאפשר חיתוך (בין 10 דקות לחצי שעה, לפי הסבלנות שלכם).

6פורסים לריבועים, מקשטים במייפל ומגישים בתבנית לשולחן (ממש כמו בבית מלון). שומרים במקרר ומגישים מחומם (חובה, אחרת היא הרבה הרבה פחות טעימה). אפשר לחמם כל פרוסה בנפרד במיקרוגל, או את העוגה כולה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (עם תבנית מים רותחים בתחתית, למניעת התייבשות).

* המתכון פורסם לראשונה ב-2013

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il