1 בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים.
2 בסיר מחממים את החלב עם החמאה, הסוכר והמלח, ומערבבים עד שכל החמאה נמסה (חשוב לא לחמם יותר מדי).
3 מוסיפים לסיר את הביצים, טורפים מעט ומוסיפים את הכל לתערובת הקמח והשמרים.
4 בעזרת וו הלישה לשים 10 דקות, עד שמתקבל בצק רטוב יחסית.
5 מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לפחות שעה (או במהלך הלילה במקרר).
6 לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לשניים, מכסים במגבת ונותנים לו לנוח על משטח העבודה 10 דקות.
7 על משטח מקומח מעט מרדדים כל חלק של הבצק למלבן של 25 ס"מ על 30 ס"מ. מורחים כל מלבן בחמאה רכה, ומפזרים מעל סוכר חום מעורבב עם קינמון.
8 מגלגלים כל מלבן לרולדה, וחותכים כל אחת ל-10 עד 12 שבלולים.
9 מניחים את השבלולים בתבנית אפייה משומנת או מרופדת נייר אפייה. חשוב לא להצמיד אותם יותר מדי, מאחר שהם עוד תופחים בזמן האפייה.
10 מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים 20-25 דקות.
11 מערבבים את כל חומרי הציפוי בעזרת מיקסר ידני או מטרפה.
12 מורחים את הציפוי על הסינבונים בעודם חמים.
שאלות תשובות
באיזו מהירות לשים את הבצק?
מהירות נמוכה-בינונית.
הבצק יצא מאוד דביק, זה בסדר?
כן. אחרי ההתפחה יהיה קצת יותר קל לעבוד איתו.
אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר?
אפשר. אם הבצק קשה אחרי הצינון הארוך נותנים לו לחזור לטמפרטורת החדר ואז ממשיכים במתכון.
אפשר לעצב סינרולים ואז לשמור לילה במקרר לפני האפייה?
לא כדאי, לא.
אופים בטורבו או בחום עליון-תחתון?
עליון-תחתון.
אפשר להקפיא? באיזה שלב?
אפשר בהחלט. נותנים למאפים להצטנן ואז מקפיאים. את הציפוי מכינים רק אחרי ההפשרה.
אפשר להחליף את סוכר הדמררה במילוי בסוכר אחר?
כן.
אפשר לוותר על הציפוי?
כן.
אפשר להכין ציפוי מגבינה רגילה או משמנת חמוצה, במקום גבינת שמנת?
לא.