
מאפה פילו במילוי תרד, אורז ופטההשבוע תום פרנץ מקפיץ אותנו היישר לצד הטוב של יוון - עם מנה קיצית, חמצמצה ורעננה שמשלבת פילו, אורז, תרד וגבינות. אנחנו הכי מכינים את זה מחר![]() צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל |
מאפה מהמטבח היווני, של בסיס פילו קריספי ובתוכו מלית של אורז מבושל, תרד ופטה. בישול האורז הוא הדבר הכי מורכב כאן – מרגע שהוא מוכן אפשר להכין את המלית בכמה דקות. הלימון מוסיף למלית הזו המון רעננות, ואם עוצמים את העיניים אפשר לזהות טעמים של עלי גפן חמצמצים. שדכו לזה סלט ירוק או צזיקי סמיך כרוטב, ואתם מסודרים עם ארוחת ערב מפנקת. המצרכים :תבנית פאי עגולה 24 או 26 ס"מ:
אופן ההכנה:1מבשלים את האורז על פי ההוראות שעל האריזה. מניחים בצד עד לצינון. 2סוחטים היטב את התרד מנוזלים, קוצצים ומעבירים לקערה. מוסיפים את הפטה, הביצים, שמיר, נענע, בצל ירוק וגרידת לימון. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב לתערובת אחידה. 3מחממים תנור ל-180 מעלות. 4מפרידים את עלי הפילו ושומרים אותם מכוסים במגבת לחה. מברישים עלה אחד בחמאה, בעיקר בקצוות, ומעבירים לתבנית משומנת כך שהשוליים נופלים הצדה מארבעה כיוונים. חוזרים על הפעולה עם כל עלי הפילו, ומניחים אותם בצורה חופפת כל פעם עם סיבוב קטן בכיוון השעון, כדי שייווצרו שוליים שפיציים לכל קוטר התבנית. מקפידים לשמן בחמאה בין לבין. 5מעבירים את המלית לתבנית, על הפילו, ומיישרים אותה בעזרת מרית. מסדרים את שולי בצק הפילו מעל למלית בצורה נאה. מברישים את השוליים בחמאה מומסת. 6מעבירים לתנור החם ואופים 25-30 דקות, עד שהמלית מתייצבת והשוליים מזהיבים יפה. 5 דקות לפני סוף האפייה מוציאים, מפזרים על המלית את הגבינה המגוררת ומחזירים לתנור. 7מניחים למאפה לעמוד כמה דקות לפני ההגשה, כדי שהמלית תתייצב ותיפרס יפה. 8מגישים עם סלט או מטבל צזיקי קר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |