אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

פרגית ממולאת אסייתית

מנה מאוד חגיגית עם המון דברים מזינים, בניחוחות וטעמים אסייתיים

|mako אוכל| פורסם14:27
פרגיות ממולאות (צילום: אפרת ליכטנשטט, mako אוכל)
צילום: אפרת ליכטנשטט, mako אוכל
Rating:4.454reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 8 יחידות נתחי פרגית (החלק של ירך ולא השוק), ללא עצמות, עור ושומן
  • כוס של תערובת של אגוזי קשיו ופיסטוקים
  • כוס של תאנים ומשמשים מיובשים
  • חצי כפית כמון טחון
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

להגשה:

  • כוסברה ובצל ירוק, קצוצים

למרינדה:

  • כף רוטב סויה
  • מיץ מחצי לימון
  • 150 מ"ל קרם קוקוס
  • כף רוטב צ'ילי מתוק

אופן ההכנה:

1מכינים את המילוי לפרגיות הממולאות: מכניסים למעבד מזון את האגוזים, הפירות היבשים, הכמון והפטרוזיליה וטוחנים בפולסים למחית גסה ואחידה.

2מערבבים היטב בקערה את חומרי המרינדה, מכניסים את הפרגיות ומשרים שעה במקרר.

3מוציאים את הפרגיות מהמרינדה וממלאים כל אחת הכף מהמילוי. מגלגלים וסוגרים בעזרת קיסם.

4מחממים תנור ל-190 מעלות. מסדרים את הפרגיות בצפיפות בתבנית, יוצקים עליהן את מה שנשאר מהמרינדה ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור ל-15 דקות, מסירים את נייר הכסף מגבירים את החום ל-210 וצולים בחום עליון כ-5 דקות. הופכים את הפרגיות וצולים 5 דקות נוספות. מדי פעם משקים את הפרגיות ברוטב שבתבנית.

5מפזרים מעט כוסברה ובצל ירוק קצוץ ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il