
עוגת שוקולד אוורירית בטירוףכולם אוהבים עוגות שוקולד, ואת עוגת השוקולד הספציפית הזו, שהיא רכה, מפנקת ומנחמת במיוחד, על אחת כמה וכמה. זאת הבחירה שלנו לקראת סוף השבוע (ומתים לנסות כבר את הטריק עם הגנאש)![]() צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל |
המצרכים :ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית אחת 30*20 ס"מ:
לגנאש:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-175 מעלות, חום עליון-תחתון. 2מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח. מוסיפים את הנוזלים (שמן, מים רותחים) בזרם דק. 3מוסיפים את החומרים היבשים (קמח, אבקת שוקולית וקקאו) ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה (לא יותר מזה, אחרת תתקבל עוגה דחוסה). מעבירים לתבנית משומנת. 4אופים את העוגה 30-35 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. 5בזמן שהעוגה בתנור מכינים גנאש: שמים את שני סוגי השוקולד בקערה. מרתיחים את השמנת המתוקה בקלחת ושופכים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים לקבלת גנאש חלק ויפה. 6כשהעוגה מוכנה חותכים ריבועים בעזרת סכין ומוזגים את הגנאש, כך שיחלחל פנימה. 7מפזרים סוכריות שאוהבים ומגישים. בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |