אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

ארטישוק ירושלמי צלוי עם דבש, תימין ורוזמרין

תוספת מעלפת של השורש הכי שווה, צלוי ומתקתק עם עשבי תיבול

|קיטשן מרקט| פורסם19:00
ארטישוק ירושלמי צלוי עם דבש, תימין ורוזמרין (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:3.614reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 2 ק"ג ארטישוק ירושלמי, מקולף

  • 12 שיני שום שלמות, קלופות
  • 1 כפית פלפל שאטה חריף, גרוס
  • ½ כוס דבש
  • 3 ענפי רוזמרין, מופרדים לעלים
  • 5 ענפי תימין (עדיף לימוני אבל לא חובה)
  • כוס וחצי ציר בקר או ציר עוף (אם אין, אפשר מים)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • להגשה: לימון

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות.

2מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומעבירים לתבנית. מכסים בנייר אלומיניום אופים כ-45 דקות.

3מסירים את נייר האלומיניום ובודקים את מידת העשייה של הארטישוקים בעזרת מזלג. אם הוא ננעץ בקלות סימן שהם רכים, ואז מוציאים את התבנית מהתנור. אם לא, מחזירים לעוד 5-10 דקות ובודקים שוב.

4מעבירים לתבנית הגשה, ומגרדים מעל מעט קליפת לימון.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il