
מאפינס כרוביתמאפינס מלוחים טעימים עם כרובית וגבינות עזים. אין לכם תבנית שקעים? שימו את התערובת בתבנית גדולה ויש לכם כפשטידה בריאה וריחנית![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
מאוד קל "להכשיר" כרובית לאכילה: אפשר להכניס אותה לסיר עם מעט מים, לבשל או לאדות עד לריכוך, או לשמן אותה בשמן זית ולהכניס לתנור על חום בינוני עד לריכוך. המתכון הבא מצריך כרובית אפויה או מאודה. המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 2טורפים את הביצים בקערה. 3קוצצים את הבצל ומפרקים את הכרובית לפרחים קטנים מאוד. מוסיפים לביצים. 4פורסים את הכרשה לחצאי טבעות ומטגנים עד שהן מתרככות ומתחילות להשחים. מוסיפים לקערה. 5מוסיפים את היוגורט, מפוררים את גבינת הפטה ומוסיפים גם אותה. מוסיפים 1/3 כוס קמח ואת אבקת האפייה ומערבבים לתערובת אחידה. אם התערובת דלילה מדי, מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את יתרת הקמח. 6משמנים תבנית שקעים במעט שמן זית ויוצקים אליהם את התערובת. אופים במשך כ-30 דקות עד שהחלק העליון מזהיב ומתקשה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! *ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |