
שטרודל תפוחי עץ וצימוקיםגלילת עלי פילו חגיגית במילוי נהדר של תפוחים, שקדים וצימוקים![]() צילום: דן לב, יחסי ציבור |
המצרכים :
להברשה:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מכינים את המלית: ממיסים בסיר רחב את החמאה עם מקל הווניל, מוסיפים את התפוחים ומבשלים כדקה עד שהתפוחים נעטפים בחמאה המומסת. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. ממשיכים לבשל עוד 7-8 דקות, עד שהתפוחים מתרככים אך עדיין שומרים על צורתם. מורידים מהאש ומוסיפים את הצימוקים הלבנים. מצננים. 2עורכים ואופים: מחממים את התנור ל-190 מעלות. פורשים עלה פילו על משטח העבודה כך שהדופן הארוכה שלו צמודה אליכם. מניחים עליו עלה נוסף, בחפיפה מוחלטת. מניחים את העלה השלישי כך שחצי ממנו יכסה את שני העלים, והחצי השני יבלוט כלפי מעלה. מה שמתקבל זה יריעת פילו בעוביים משתנים ובגודל של עלה וחצי. 3מברישים את שטח הפנים של הפילו בשמן קנולה ומפזרים את השקדים הטחונים. 4מסננים את מלית התפוחים וסוחטים אותה מעט. מסדרים את המלית על הפילו מימין לשמאל, מקפלים את שני הקצוות ומגלגלים מכם והחוצה לגלילה בקוטר 6-7 ס"מ. מברישים בביצה ואופים 18-20 דקות, עד להזהבה. 5מקשטים ומגישים: מפזרים אבקת סוכר על השטרודל ומגישים, אפשר עם גלידת וניל או קצפת. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |