אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

תאנים ממולאות עוף ופרגית

השילוב בין פירות יבשים לבשר עובד בכל פעם מחדש - אז למה שלא תיתנו לו לעבוד בשבילכם גם בארוחת שישי, או אפילו בראש השנה? סמכו על סמדי בומבה שתעשה את זה הכי פשוט והכי טעים

|mako אוכל| פורסם16:52
תאנים ממולאות על קוסקוס (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.827reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 200 גרם פרגיות טחונות
  • 200 גרם חזה עוף טחון
  • 50 גרם שומן כבש, קצוץ דק דק (לא חובה, אבל מאוד מאוד כדאי)
  • חבילת פטרוזיליה, קצוצה
  • בצל קצוץ
  • כפית ראס אל חנות
  • מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • 5 בצלים פרוסים לטבעות
  • מקל קינמון
  • פלפל גרוס
  • כף סילאן
  • 300 גרם דבלים (תאנים מיובשות)
  • כוס מים
  • שקית קוסקוס

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את הפרגיות וחזה עוף הטחון, שומן הכבש, הפטרוזיליה והבצל הקצוץ. מתבלים בראס אל חנות ומלח ומניחים בצד.

2מטגנים את הבצלים הפרוסים בשמן זית עם מקל הקינמון עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומוסיפים סילאן.

3משרים את הדבלים במים למשך 7 דקות. חורצים אותן בסכין חדה וממלאים בתערובת הבשר. מסדרים את הדבלים על הבצל שטוגן בסיר.

4מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר 30-40 דקות, עד צמצום הרוטב. אם רוצים יותר רוטב, מוסיפים את שארית המים ומצמצמים.

5מכינים קוסקוס לפי ההוראות שעל השקית. מסדרים את התאנים על הקוסקוס, ומגישים.

>> בפעם הקודמת הכנו עוף במילוי קינואה, חמוציות וקשיו

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il